Jovo Caković (© CEV) i Milan Gršić (© MN Press)
Jovo Caković (© CEV) i Milan Gršić (© MN Press)

Zvezda silna protiv šampionki: Gršića raduje rezultat, Caković zamera na pristupu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 12:04

Crveno-bele i dalje bez poraza u Superligi

Različito raspoloženje vladalo je u redovima Crvene zvezde i Jedinstva posle meča koji je trebalo da predstavlja derbi 4. kola Superlige Srbije za odbojkašice. Dok su Beograđanke mogle da budu prezadovoljne novom pobedom (3:0), Pazovčanke su po treći put morale da česitaju rivalkama.

Epilogom su crveno-bele konačno prekinule crni niz u međusobnim okršajima protiv šampionki države. Prethodno su poslednji trijumf zabeležile u premijernom duelu polufinala plej-ofa nacionalnog prvenstva, koji je odigran 6. aprila 2023. godine. Iako kraj loše serije nije neočekivan, Milan Gršić kao šef struke kluba sa Markane imao je uobičajenu pripremu, bez posebne motivacije.

Izabrane vesti

"Nismo puno razmišljali o ambicijama Jedinstva u sezoni. Znali smo da Pazovčanke mogu da prikažu dobru partiju. Pokazalo se to i na prethodnim mečevima, pogotovu protiv Uba", istakao je Gršić za Mozzart Sport.

Priznao je i da preovladava užitak kada se "baci" pogled na semafor.

"Rezultat od 3:0 može da raduje. Osim ishoda, značajno je da je pružena kvalitetna igra".

Problem je samo predstavljala promena hale. Naime, bivše prvakinje bile su prinuđene da zbog zauzetosti Banjice budu domaćini u Zemunu.

"Bilo je više neobično za Jedinstvo nego za nas. Mi smo barem imali trening u Vizuri. Verovatno je to i razlog zašto je protivnik napravio nešto veći broj servisa grešaka u prvom setu".

A o igri svog tima, jasnog je stava...

"Uvek može bolje. Primetne su pojedine oscilacije, ali i određena doza agresivnosti. Međutim, nismo ništa prepustili slučaju, pogotovu što su blok i servis funkcionisali na zadovoljavajućem niovu", zaključio je Gršić, uz podsećanje da uskoro predstoji i daleko naporniji ritam koji će biti obeležen izazovima na domaćoj i međunarodnoj sceni.

S druge strane, strateg Jovo Caković uputio je ozbiljne kritike izabranicama zbog pristupa, ne i poraza.

"Crvena zvezda je daleko kvalitetnija. Nije ni sporno izgubiti od takvog protivnika, ali priželjkivao sam veću borbu", napomenuo je Caković.

Trofejni stručnjak realno je analizirao stanje na terenu, naglasivši da objektivna šansa nije postojala ni pri vođstvu u trećem periodu od 14:12.

"Ne radi se o propuštenoj prilici, nego o nedostatku kvaliteta. Stekao sam utisak da su moje igračice došle na utakmicu čisto da probaju da osvoje set".

Tačno zna šta je manjkalo Jedinstvu da pruži veći otpor.

"Trenutno ne možemo da pariramo. Moramo da odigramo gotovo savršeno da bismo uopšte bili u egalu. Na kraju i nije bilo povoljne mogućnosti da dodatnim setom učinimo duel zanimljivijim", poručio je Caković.



tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u odbojciJovo CakovićMilan Gršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara