Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Zvezda nije mogla do čuda, da vidimo Šabac! Vašaš sa šest golova prednosti dolazi na revanš u Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 19:49

Slobodan Nikić, Sava Ranđelović i Branislav Mitrović pred prolaskom u polufinale Kupa Evrope

Vašaš je druga liga, ne pripada Kupu Evrope, već – Ligi šampiona! Spletom okolnosti se dvostruki evropski prvak nije našao u eliti, izvukao je Brešu – dve godine zaredom stiže do polufinala u društvu najoljih – u plej-ofu i preselio se u drugorangirano takmičenje. Definitivno timu Slobodana Nikića nije mesto u njemu.

Štucao je mađarski klub na početku godine, nije mu prijala praznična pauza. Opala mu je forma, izgubio je dva prvenstvena derbija, ali je sve promašaje naplatio u Kupu Evrope! Demonstrirao je klasu, naneo težak poraz Šapčanima i šanse za prolaz u polufinale sveo im na minimum – 10:4.

Izabrane vesti

Nastradaće, sva je prilika, i drugi srpski klub u Kupu Evrope od srpske kolonije. Nemaju milosti Slobodan Nikić, Sava Ranđelović i Branislav Mitrović. Vašaš je eliminisao Crvenu zvezdu, a na dobrom putu je da izbaci i Šabac. Iz Budimpešte za revanš u Srbiji poneće šest golova prednosti. Teško će takav kapital ispustiti, preiskusna je to ekipa…

Ali, malo je nedostajalo Vašašu protiv crveno-belih da ne prođu, iako su imali pet golova viška pred beogradski revanš. Jedan dobar napad ili odbrana delili su Crvenu zvezdu od čuda. Da vidimo Šabac u februaru, to je njihova utakmica sezone. Istoriju su ispisali plasmanom u četvrtfinale, ali za sada metak nisu ispalili.

Izostala je velika borba u Budimpešti, najveći deo posla Vašaš je završio u prvom kvartalu. Spakovao je tri gola, odlepio se i već sredinom druge deonice imao ogromnih „plus pet“. Šabac nije imao rešenje za napade rivala sa igračem više, rešetali su ruski vaterpolista Ivan Nagaev i Draško Brguljan, priključio im se i Sava Ranđelović.

Apsolutno sve je funkcionisalo u igri Vašaša, namestio je ekipu Slobodan Nikić za dvomeč sa srpskim predstavnikom. Nije pomoglo Šapčanima ni to što se u tim vratio srpski reprezentativac Ognjen Stojanović – dao jedan gol – nisu naročito produktivni bili ni Rusi. Utihnuo je Timur Šaihutdinov, a mrežu Vašaša su, uz Stojanovića, tresli samo još Andrej Barać i Mihajlo Repanović.

Mađari su eliminisali Marka Tubića, izbacili su ga iz igre u poslednjoj deonici, a opterećeni faulovima bili su Nikola Marković, Mitar Maraš, Ivan Kopcev… Kod Vašaša je najefikasniji bio Ivan Nagaev, bio je najzaslužniji za veliku razliku. Dao je tri gola, sve na početku meča kada je domaćin stvorio prednost, po dva su delo Save Ranđelovića i Draška Brguljana, a Pavla Gavrilovića matirali su i mađarski reprezentativci Tamaš Mezei i Akoš Konarik.

LEN KUP EVROPE - ČETVRTFINALE (PRVA UTAKMICA)

Sreda

Vašaš - Šabac 10:4

Panionios - Oradea 10:5

Solnok - Trst 12:13

Turkoan - Savona 5:8


tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVašaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara