Ratko Pavličević (©MN Press)
Ratko Pavličević (©MN Press)

Zvezda lako izašla na kraj sa TENT-om i vratila se makar preko noći na treće mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 20:25

Crveno-bele brzinski završile meč 21. kola protiv Obrenovčanki

Iako su izgubile od Uba u prošlom kolu, odbojkašice Crvene zvezde se nisu pomirile sa gubitkom treće pozicije. Posle večerašnje pobede ponovo su skočile na to mesto i barem preko noći biće odmah iza Železničara i Jedinstva iz Stare Pazove. Sutra će Ubljanke imati priliku da se vrate, jer igraju protiv Novog Sada.

Crveno-bele su večeras na Banjici lako izašle na kraj sa ekipom TENT-a. Završile su posao u tri seta, a delovalo je da nisu morale previše da se oznoje - 25:13, 25:15, 25:22. Bila je to 16. pobeda u sezoni za aktuelne šampionke.

Izabrane vesti

Najraspoloženija u pobedničkom sastavu bila je iskusna Kubanka koja pokriva poziciju korektora. Ana Kleger je nanizala 21 poen - 16 iz napada, dva iz bloka i tri sa servisa. Obrenovčanke su uspele dva puta da je izblokiraju, ali nju to nije previše poremetilo.

Uz Kleger, najopasnije u domaćem sastavu bile su još dve igračice koje su krajnji napadači. Reč je o primačima servisa Ani Živojinović i Jeleni Stojić. Obe su zabeležile po 15 poena. Božica Marković je upisala sedam poena, a njena koleginica sa iste pozicije srednjeg blokera Katarina Čanak jedan. Dizač Aleksandra Ćirović pomogla je sa četiri poena.

U poraženom sastavu nije bilo odbojkašice sa dvocifrenim učinkom. Po sedam poena su imale Ana Malešević i Mina Mijatović. Posle ovog kola Obrenovčanke imaju 11 pobeda i 10 poraza, nalaze se na petoj poziciji.

Crvena zvezda u poslednjem kolu ligaškog dela gostuje Asu iz Batajnice, dok TENT na svom terenu igra sa Ubom.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

21. kolo

Petak

Crvena zvezda - TENT 3:0

Spartak Subotica - Partizan U TOKU

Subota

18.00: Ub - Novi Sad

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Omladinac

19.00: Srem - Inđija

19.00: Železničar - As Batajnica



tagovi

Superliga Srbije u odbojciRatko PavličevićAna ŽivojinovićAna Kleger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara