Zvezda izgubila, ali sa prvog mesta ide u baraž za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 14:02

Mladost uspela da se spase – 9:8

Vaterplisti Crvene zvezde biće u grupi povlašćenih timova u baražu za plasman u Ligu šampiona, i pored poraza u trećem kolu kvalifikacionog turnira protiv domaće Mladosti – 8:9 (1:1, 3:3, 1:1, 1:2). Žapci, kao sedmostruki prvaci Starog kontinenta, dobro su visili tokom celog turnira. 

Morali su u trećem kolu da savladaju Crvenu zvezdu kako bi u potencijalnom krugu bili bolji od Apolona. Na kraju su Zagrepčani uspeli nekako da savladaju nemotivisane crveno-bele, pogotkom sa peterca Darija Rakovca 28 sekundi pre kraja meča. Videlo se da je domaćinima pao veliki kamen sa srca, obzirom da je Crvena zvezda u dobrom delu meča imala blagu prednost.

Izabrane vesti

Nije srpski predstavnik blistao, daleko od toga. Čak se može reći da je protiv Mladosti odigrao najslabiji meč na turniru u Zagrebu. Posebno u odbrani koju je „krpio“ rasploženi golman Vladimir Mišović.

Crvena zvezda je brzo stekla dva gola prednosti. U jednom trenutku je bilo 3:1, pa 4:2 za crveno-bele. Međutim, Mladost je u životu držao sjajni Marin Dašić. Bek Mladosti postigao je prvih pet golova za svoj tim.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka viđena je rezultatska klackalica. U poslednjoj četvrtini ruka se skratila igračima Crvene zvezde, bilo je jasno da su vaterpolisti Mladosti motivisaniji. Njih je samo pobeda vodila u narednu rundu, a impuls samopouzdanja dao im je čuvar mreže Ivan Marcelić koji je dva minuta pre kraja odbranio peterac Veljku Tankosiću.

Crvena zvezda će u baražu za plasman u Ligu šampiona igrati protiv jedne od drugoplasiranih ekipa iz ostalih grupa. Potencijalni rivali crveno-belima su Savona, Budimpešta i Barselona.


tagovi

Gavril SubotićIvan BasaraVK Crvena zvezdaLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara