Saška Đurović (© MN Press)
Saška Đurović (© MN Press)

Zvezda i definitivno bez Saške Đurović: Portugalski izazov za reprezentativku Crne Gore

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.10.24. | 11:50

Sporting angažovao bivšu blokerku crveno-belih

Poznato je bilo da će Saška Đurović (23) napustiti Crvenu zvezdu, ali ne i gde će nastaviti karijeru. Konačno je rešena i poslednja dilema, reprezentativka Crne Gore dogovorila je saradnju sa portugalskim Sportingom.

Prethodno je punu afirmaciju stekla u obrenovačkom Tentu. Kada je odlučila da napravi novi iskorak, otisnula se put francuskog Sen Rafaela, da bi se potom ponovo vratila u Srbiju. Ne u redove istog kolektiva, već u tabor večitog rivala - Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Kako su crveno-bele u pauzi između dve sezone kompletirale poziciju srednjeg blokera sa četiri igračice - Magdalenom Obućinom, Anicom Kutlešić, Aleksandrom Janjić i Lanom Mijačić, postala je jasno da Đurovićeva neće produžiti ugovor. Činjenicu da je slobodna u izboru nove sredine upravo je iskoristio Sporting.

Klub iz Lisabona se od dalje borbe za titulu u takmičarskoj 2023/2024. oprostio porazom u polufinalu plej-ofa od Porta, dok je u seriji za treće mesto izgubio i od Gimaraisa. Ambicije su daleko veće u predstojećoj zbog čega trener Rui Pedro Silva na raspolaganju ima legiju stranca. Počevši od brazilskih, preko argentinskih i kolumbijskih, pa sve do meksičkih, peruanskih i turskih odbojkašica. Đurovićeva se već pridružila Sportingu, uz mogućnost da debituje narednog vikenda.

(© Instagram Sporting)(© Instagram Sporting)



tagovi

Saška ĐurovićŽOK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara