Darko Đukić (©handbaldinamobucuresti)
Darko Đukić (©handbaldinamobucuresti)

Zvanično: Đukić u Dinamu kod Cupare

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 21:23

Reprezentativac Srbije posle tri godine u Vardaru nastavlja karijeru u rumunskom šampionu

I naredne sezone Dinamo iz Bukurešta imaće dvojicu Srba. Lazar Kukić je otišao u PIK Seged, još zimus potpisao trogodišnji ugovor sa mađarskim vicešampionom, Vladimir Cupara ostaje u redovima rumunskog prvaka do 2026. godine, a pridružiće mu se Darko Đukić.

Povratnik u reprezentaciju Srbije posle tri godine je napustio Vardar i igraće verovatno u Ligi šampiona. Dinamo je zvanično predstavio desno krilo koje je potpisalo ugovor na godinu dana.

Izabrane vesti

U ekipi iz Bukurešta trebalo je da dođe Slovenac Domen Novak, ali je on promenio pravac i igraće naredne sezone u Fikse Berlinu, a Đukić dolazi u Dinamo i imaće jaku konkurenciju u najboljem strelcu Lige Evrope, Ukrajincu Andriju Akimenku.

Veoma sam srećan što sam se pridružio jednom od najvećih projekata u evropskom rukometu. Poznajem mnoge moje buduće kolege, oni su odlični igrači i uveren sam da ćemo zajedno imati dobre rezultate. Nadam se da ćemo imati satisfakciju da igramo u EHF Ligi šampiona i da dovedemo u Bukurešt druge velike timove iz Evrope. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Dinama, koji su već poznati po načinu na koji navijaju“, istakao je Đukić.

Srpsko desno krilo čak sedam godina je igralo u Ligi šampiona. Počeo je niškom Železničaru, a kasnije ga je put vodio u Metalurg iz Skoplja, Bešiktaš, Kjelce, Meškov Brest, Sporting iz Lisabona i Vardar u kojem je proveo poslednje tri sezone.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Dinamo nije obezbedio učešće u Ligi šampiona, ali krajem nedelje EHF bi trebalo da izabere sedam timova koje će dobiti specijalnu pozivnicu, a 99 odsto će među njima da bude i rumunski šampion koji je prošle sezone stigao do finalnog turnira Lige Evrope, ali je u konkurenciji nemačkih timova, Flensburga, Fikse Belina i Rajn Nekar Levena bio poslednji u Hamburgu. Kod naših istočnih komšija nije imao ozbiljnog takmaca, lako je stigao do triple krune.

Umesto Ćavija Paskvala koji je otišao u Vesprem, na klupu Dinama došao je takođe španski stručnjak David Davis koji je u prethodnom periodu sedeo na klupi afričkog šampiona Al Ahlija. Pre Đukića u Bukurešt su stilgi crnogorski desni bek Branko Vujović iz Hanovera, brazilski levi bek Hanijel Langaro iz Barselone, kao i domaći čuvar mreže Jonut Janku. Ostaje da se vidi da li u Dinamu ostaje Luka Cindrić koji bi mogao da se pridruži Paskvalu u Vespremu.


tagovi

RK Dinamo Bukureštdarko đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara