Tom Brejdi (©Reuters)
Tom Brejdi (©Reuters)

Zvanično: Tom Brejdi posle 22 sezone završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 17:15

Najbolji NFL igrač svih vremena saopštio odluku putem društvenih mreža

Najveći igrač u istoriji NFL-a, Tom Brejdi, saopštio je da je bogatoj karijeri došao kraj. Legendarni kvoterbek penzionisao se u 44. godini. Posle 20 godina u Nju Ingland Petriotsima i dve poslednje u Tampa Bej Bakanirsima, G.O.A.T. je odlučio da je vreme za kraj impresivne karijere koja je krunisana sa sedam titula u 10 učešća u Superboulovima.

Legenda odlazi u zasluženu penziju. Uradio je ono što niko nije, ima više šampionskih prstenova od najtrofejnijih franšiza u istoriji, Nju Ingland Petriotsa i Pitsburg Stilersa. Amerikanci ga smatraju najvećim sportistom u istoriji uz košarkaškog superstara Majkla Džordana.

Izabrane vesti

Američki ESPN je pre nekoliko dana lansirao informaciju da legendarni kvoterbek ide u penziju, a danas je i sam Tom Brejdi potvrdio da je stavio tačku na karijeru.

"Uvek sam smatrao da sportu morate biti potpuno posvećeni. Ako niste, nećete uspeti. A, uspeh je ono što ja volim u našoj igri. Svaki dan ste pred fizičkim, mentalnim i emotivnim izazovima i to mi je pomoglo da maksimalno ispunim svoj potencijal. Davao sam sve od sebe 22 godine. Ovo mi je teško da napišem, ali evo ga: Neću više igrati. Volim moju NFL karijeru, međutim, sada je vreme da se fokusiram na nešto drugo, da vreme i energiju posvetim drugim stvarima koje zahtevaju moju pažnju. Ponosan sam na sve što smo postigli. Saigrači, treneri, protivnici i navijači zaslužuju 100 odsto mene, ali sada je najbolje da prepustim teren novog generaciji posvećenih sportista“, napisao je Tom Brejdi.

Čovek-rekord pisao je 22 godine istoriju. U karijeri je bacio 84.520 jardi u ligaškom delu sezone, bez plej-ofa, imao je 624 tačdauna, uz 203 presečenih lopti na 318 utakmica u najjačoj ligi na svetu. Rođeni pobednik uvek je bio najbolji kada je bilo najvažnije, u plej-ofovima. Ima najviše pobeda među kvoterbekovima (35) u doigravanjima, najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

Brejdi završava karijeru kao sedmostruki šampion Superboula, trostruki MVP NFL-a, petostruki MVP Superboula, dva puta NFL ofanzivni igrač godine, trostruki dobitnik All-Pro prvog tima, tri puta drugog tima All-Pro, petnaestostruki Prouboler i pobednik za igrača godine 2009.


tagovi

NFLTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara