Milan Jokić, Petar Đorđić i Marko Vujin (©RK Vojvodina)
Milan Jokić, Petar Đorđić i Marko Vujin (©RK Vojvodina)

ZVANIČNO: Đorđić veliko pojačanje srpskog šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 09:45

Vojvodina potvrdila transfer levog beka reprezentacije Srbije

Bomba je detonirana. Dobro došao u tabor srpskog šampiona. Voša pojačava tim za evropsko proleće”, ovako su u taboru Novosađana potvrdili da će levi bek reprezentacije Srbije Petar Đorđić biti novi rukometaš desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Nekadašnji igrač Veclara, Flensburga, Hamburga, beloruskog Meškov Bresta i Benfike potpisao je ugovor sa Novosađanima do juna 2026. godine. Rođenom Šapčaninu ovo će biti prvi klub u Srbiji. Raskinuo je ugovor sa lisabonskim Orlovima koji je važio do juna 2025. godine i staviće se na raspolaganje Borisu Rojeviću za drugi deo sezone, napad na duplu krunu u Srbiji i nokaut fazu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Dolazak Đorđića sigurno je najveći transfer u klupskoj istoriji, najava velikih ambicije Lala koji dominiraju u Srbiji u prethodnoj deceniji. Prošle sezone su osvojili EHF kup, a ove su prošli grupnu fazu u znatno jačem takmičenju, Ligi Evrope. Novosađani su završili 2023. sa čak četiri trofeja. Poslednji je bio Svesrpski kup u Lazarevcu.

Đorđić je u društvu potpredsednika kluba Marka Vujina i menadžera Milana Jokića zadužio Vošin dres i vernost srpskom šampionu do 2026.

"Jako sam srećan što je došao trenutak da sa mojom porodicom mogu da živim u Srbiji i da treniram i da igram za tim koji ima evropske ambicije. Vojvodina je pokazala prethodnih sezona kako jedan klub postepeno raste, a danaa se nadmeće najboljima u Evropi. Zato mogu biti ponosan što će moja karijera da se nastavi u jednom takvom sportskom kolektivu", izjavio je Đorđić po potpisivanju ugovora sa Vojvodinom.


Đorđić je u prethodnom periodu malo igrao u Portugaliji. Imao je povredu Ahilove tetive koja ga je odvojila od terena skoro dva meseca. Prošle nedelje se vratio u tim Hote Gonzalesa, zablistao, dao je 10 golova Gimaraisu i prebacio broj od 1.000 pogodaka u dresu najpopularnijeg kluba u Portugaliji. Benfika je i ove sezone u domaćim okvirima u senci Porta i gradskog rivala Sportinga, a ispala je iz Lige Evrope u jakoj grupi gde su prošli u narednu fazu Rajn Nekar Leven i Nant. U sezoni 2021/2022 je bio najbolji strelac Lige Evrope, a sa Lazarom Kukićem je bio uzdanica velikana iz Lisabona koji je osvajanjem ovog takmičenja ostvario najveći uspeh u istoriji portugalskog klupskog rukometa.

Jedan od aduta Tonija Đerone danas očekuje početak priprema sa reprezentacijom Srbije za Evropsko prvensvo u Nemačkoj od 10. do 29. januara, a rivali Orlovima u prvoj fazi u Minhenu biće Island, Mađarska i Crna Gora.



tagovi

RK VojvodinaPetar Đorđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara