Luka Cindrić (©Reuters)
Luka Cindrić (©Reuters)

Zvanično: Luka Cindrić u Vespremu do 2028.

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.07.24. | 14:54

Mađarski šampion predstavio hrvatskog srednjeg beka. Ugovor na 2+2 godine

Ono što se nedeljama spekulisalo i što je Germanijak javio još prošle nedelje, danas je dobilo potvrdu iz Vesprema – Luka Cindrić je novi rukometaš mađarskog šampiona. Potpisao je ugovor na 2+2 godine.

Posle trenera Ćavija Paskvala, put Vesprem iz Bukurešta je krenuo i iskusni organizator igre koji će biti veliko pojačanje u pohodu na toliko željenu evropsku titulu koja nedostaje timu iz gradića u blizini jezera Balaton. Cindrić je tri puta osvojio krunu najboljeg ekipe Evrope, dva puta u dresu Barselone i premijerini 2017. sa Vardarom, kada je u finalu dao epski gol protiv Pari Sen Žermena za veliko slavlje makedonskog velikana.

Izabrane vesti

Hrvatski as je imao klauzulu u ugovoru da može da napusti Dinamo ako ode Ćavi Paskval. Krajem prošlog meseca je trofejni Španac stigao iz Dinama, a s njim je došao i hrvatski as koga krajem meseca očekuju Olimpijske igre u Parizu sa Vatrenima. On je u redovima rumunskog šampiona odigrao samo godinu dana posle neslavnog razlaza sa Barselonom proteklog leta. Sa Dinamom je osvojio triplu krunu kod naših istočnih suseda i igrao je finalni turnir Lige Evrope u Hamburgu. Pre Barse i Vardara igrao je godinu dana u poljskom Kjelceu, kao i Metalurgu iz Skoplja i Karlovcu.

U Vespremu nisu krili zadovoljstvo dolaskom sjajnog organizatora igre.

Luka Cindrić je otmen i iskusan rukometaš na poziciji organizatora igre, što je više puta dokazao u Ligi šampiona. Pošto smo se dogovorili sa Ćavijem Paskvalom, postalo je jasno da će nam za implementaciju njegove filozofije igre biti potreban još jedan igrač koji može da bude raspoređen na bekovskim pozicijama. Stoga je, u skladu sa zajedničkom profesionalnom koncepcijom glavnog trenera i sportskog direktora, uprava odlučila da potpiše hrvatskog dirigenta. Znali smo da je Luka u prošlosti imao povrede, pa je pre potpisivanja prošao sveobuhvatan, detaljan lekarski pregled, gde su doktori konstatovali da je sve u redu. Sigurni smo da će Luka Cindrić biti od velike pomoći i odgovarajuće pojačanje. Sa njegovim dolaskom sastav za sezonu 2024/25 je kompletiran”, izjavio je novi izvršni direktor kluba Čaba Barta.

Mađarski šampion je doveo pre Cindrića samo još njegovog zemljaka, pivotmena Nikolu Grahovca iz nemačkog Balingena. Na meti je bio mađarski reprezentativac Zoran Ilić, ali Hamburg nije hteo da ga pusti godinu dana pre isteka ugovora.

Klub su napustili Egipćanin, desni bek Omar Jahija (Pari Sen Žermen), Francuz, srednji bek Kentin Mae (Gumersbah) i i Šveđanin, pivotmen Andreas Nilson koji se vraća u otadžbinu da završi karijeru. Od Srba ostao je samo pivotmen Dragan Pešmalbek koji je tokom sezone produžio ugovor do 2026. godine. Momir Ilić je napustio kormilo posle tri godine.

Vesprem će naredne sezone da igra u lakšoj Grupi A Lige šampiona, a rivali u prvoj fazi biće: Visla Plock (Poljska), PSŽ (Francuska), Fredericija (Danska), Fikse Berlin (Nemačka), Sporting Lisabon (Portugalija), Dinamo Bukurešt (Rumunija) i Eurofarm Pelister (Makedonija).


tagovi

VespremLuka CindrićEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara