Nemanja Majdov (©Starsport)
Nemanja Majdov (©Starsport)

Žreb za džudo turnir: Majdovu četvrtfinale na vidiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 15:40

Dobar žreb i za Maricu Perišić

Jedna od medalja koju Srbija priželjkuje je u džudou, pošto je šestoro naših takmičara otputovalo za Pariz.

Žreb za sve kategorije održan je danas po podne, a može se reći da je najbolje prošao Nemanja Majdov, koji ima četvrtfinale na vidiku. Istina, Majdov je kao drugi „nosilac“ slobodan u prvoj rundi kategorije do 90 kilograma, ali i posle toga je veliki favorit bilo protiv Grka Teodorasa Celidisa (15. na svetskoj listi), bilo protiv Roberta Florentina iz Dominikane (30).

Izabrane vesti

Aleksandar Kukolj (16. na ITF listi) u kategoriji do 100 kilograma imaće prvi meč protiv Mađara Žombora Vega (23), a ako njega prođe, čekaće ga Španac gruzijskog porekla Nikoloz Šerazadišvili.

Mnogo teže će biti Strahinji Bunčiću (30. na svetu) u kategoriji do 66kg, koji će odmeriti snage sa Jašarom Najafovom iz Avganistana (11), a ako njega proće čekaće ga ili Italijan Mateo Piras (10) ili Peruanac Huan Postigos (47).

Kod dama, najbolji žreb je imala Marica Perišić (deveta na svetskoj listi) u kategoriji do 57 kilograma. Njena prva rivalka biće Manita Šresta Pradan iz Nepala, inače 111. džudistkinja na ITF listi. A ako nju prođe, rivalka će joj biti ili Čen Ling Lin iz Tajpeha (21) ili Marijana Koroma iz Sijera Leonea (288).

Milica Nikolić (do 48kg, šesta na listi) boriće se prvo sa Marušom Stangar iz Slovenije (19), pa ako pobedi, na red će joj doći ili Laura Martinez Abelenda iz Španije (13) ili Meri Vargas Li (Čile, 21).

Na kraju, Milica Žabić (78+ kg, 14. na listi) boriće se sa Asjom Tavano iz Italije (9. na svetu), dok bi u slučaju trijumfa išla na Idalis Ortiz (Kuba, 19) ili Tuliku Man (Indija, 36).


tagovi

džudoPariz 2024Nemanja Majdov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara