© MN Press
© MN Press

Žreb za boksere: Ljuta i „netalentovana“ Tajlanđanka čeka Saru Ćirković

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 23:19

Šadrina i Abasov slobodni u prvom kolu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Mlada srpska bokserka Sara Ćirković, prvakinja Evrope, dobila je vrlo neugodnu rivalku u prvom kolu olimpijskog turnira.

Izabrane vesti

U bantam kategoriji na današnjem žrebu Ćirkovićeva je „izvukla“ Tajlanđanku Čutamas Čitpong, aktuelnu šampionku Azije i bronzanu sa poslednjeg Svetskog prvenstva.

Čitpong je, inače, bila jedna od priča Igara u Tokiju, jer je izgubila 5:0 u četvrtfinalu od Turkinje Džakiroglu i briznula u plač.

„Ne ronim suze zbog poraza, nego što sam razočarala roditelje. Žao mi je što nisam uspela da prođem dalje“, rekla je tada, kroz more suza, bokserka sa Tajlanda.

Ipak, po onoj narodnoj, što je ne ubije, to je ojača, tako je i Čatpong tek posle toga krenula da „grize“ i da niže uspehe.

„Ja nisam talentovana bokserka. Niko, osim moje porodice, nije verovao u mene“, pričala je Čutamas.

Ali, eto, krenula je karijera uzbrdo i čvrsto je rešena da u Parizu ostvari najveći san i osvoji olimpijsku medalju. Ali, isti taj san ima i devojka sa Balkana, koja je pokorila Evropu sa 20 godina i želi mnogo više.

Sara i Čutamas će u ring prvog dana Igara, 27.juna u 15.46 časova.

Ukoliko prođe dalje, Sara Ćirković će boksovati protiv Marokanke Mar Bertal, koje je kao peti „nosilac“ slobodna u prvom kolu.

U kategoriji do 60 kilograma Natalija Šadrina, kao šesta nositeljka, slobodna je u prvom kolu, ali će u drugom ukrstiti rukavice sa Alžirkom Dunjom Kelif, protiv koje je favorit. Ali, ako prođe dalje, Šadrinu će čekati Kineskinja Venlu Jang, prva na listi, slobodna u dva kola turnira. Jang je šampionka Azije iz 2022. godine i bronzana sa Svetskog prvenstva u Delhiju iz prošle godine.

Šadrina i Jang će u ring 29. jula u 11.16 časova.

Jedini bokser koji će predstavljati Srbiju je Vahid Abasov, u kategoriji do 71 kilogram. On ima status šestog nosioca, tako da je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se boriti sa Britancem Luisom Ričardsonom.

Srpski predstavnik će imati težak zadatak, jer je njegov rival, rođen u Kolčesteru, vicešampion sa Evropskog prvenstva 2022. godine. Istina, na istom takmičenju Abasov je osvojio zlato, ali tada se borio u kategoriji niže, u velteru. Ukoliko, pak, eliminiše Britanca, najverovatniji naredni rival borcu iz Srbije bio bi Japanac Okazava.

U ring će 31. jula od 20.48 časova.



tagovi

Pariz 2024boks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara