(© VC Dinamo AK Bars)
(© VC Dinamo AK Bars)

Zoran Terzić i Branka Tica konačno koračaju istom stazom

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 18:27

Blizu pobede u ruskoj odbojkaškoj eliti bila je i Mina Popović

Srpski predstavnici imali su skoro savršen nastup u trećoj rundi ruske Superlige... Zoran Terzić i Branka Tica radovali su se trijumfima, dok je Mina Popović upisala i drugi poraz.

Dodelili su Zoranu Terziću ulogu favorita pred početak elitne divizije. Prva tri kola su i potvrdila da je Dinamo iz Kazanja glavni kandidat da odbrani trofej Superlige. Poslednja žrtva srpskog stručnjaka bila je Lenjingradka - 3:0 (25:21, 25:17, 25:19). Zanimljivo je da je pobednički sastav ponovo predvodila Elizaveta Lukijanova, koja je bila predviđena da bude zamena za Dominikanku Gajlu Gonzales, ali je u međuvremenu zadobila poverenje iskusnog stratega. Inspirisana Ruskinja nastavila je da igra u starom ritmu, pa je i zabeležila 16 poena. Međutim, pitanje je da li bi bila zvezda duela da kojim slučajem nije imala podršku Brajlin Martinez i Svetlane Gatine, koje su uknjižile po 14.

Izabrane vesti

(© VC Dinamo AK Bars)(© VC Dinamo AK Bars)

Kako je akutelni šampion sačuvao maksimalan učinak posle nove runde, bez ijednog izgubljenog seta, razumljivo je i da je Terzić blistao od sreće zbog epiloga.

"Nemoguće je biti nezadovoljan kada dobijete Lenjingradku sa 3:0. U poređenju sa završetkom prošle sezone, jasno je da sve ekipe nisu na nivou na kojem mogu da budu. Tek je početak, pa je neophodno i vreme. Zadovoljan sam kako raste nivo igre Dinama sa svakom sledećom utakmicom", istako je Terzić za klupski sajt.

Sjajno raspoloženje bilo je i u redovima Uraločke. Bivši vladar Starog kontinenta trijumfovao je nad Minčankom - 3:1 (25:23, 16:25, 25:20, 25:20). Jedna od najzaslužnijih dama za premijerno slavlje bila je Branka Tica sa 16 poena. Nedostajalo je malo i da Mina Popović udari prvenstvenu recku. Njeno Zarečje palo je posle četiri deonice protiv Lokomotive 1:3 (29:31, 20:25, 25:20, 20:25). Ako joj je za utehu, još jednom je odskočila na osnovu individualnog učinka. Meč je završila sa 14 poena, čime je po ko zna koji put verifikovala da je i zaista najveće pojačanje ekipe iz Odincova.



tagovi

Zoran TerzićMina PopovićBranka TicaDinamo Kazanjženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara