Zoran Gajić (©Starsport)
Zoran Gajić (©Starsport)

Zoran Gajić ostaje ministar sporta

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.04.24. | 11:33

Uoči formiranja nove Vlade Srbije

Nije ovo mesto na kome ćete previše čitati o političkim zbivanjima, ali kako se i te kako tiče sporta red je da notiramo. Zoran Gajić, proslavljeni odbojkaški trener, ostaće ministar sporta i u novoj Vladi Srbije pod vođstvom premijera Miloša Vučevića.

Gajić je na toj funkciji proveo i prethodne dve godine pošto je ranije, od 2020, obavljao i ulogu predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Najpoznatiji je ipak po trenerskim uspesima, a u te vode zaplovio je još 1980. godine. Najveće uspehe je ostvario kao selektor jugoslovenskih odbojkaša sa kojim a je osvojio devet medalja.

Zlatne na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i Evropskom prvenstvu 2001, srebrne na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom 1997, te bronzane Olimpijskim igrama 1996, Svetskom Kupu šampiona 2001, Svetskoj ligi 2002, Evropskom prvenstvu 1995. i 1999. u Beču (Austrija).

Radio je potom kao selektor Rusije, Irana, a na klupskom nivou osvajao je titule u Jugoslaviji, Grčkoj, Turskoj, Rusiji i Azerbejdžanu...

Sada već duboko u funkcionerskim vodama. Mada je za ovaj drugi mandat na ministarskoj funkciji tek predložen, ali je sasvim izvesno da će biti i izabran.



tagovi

Zoran GajićMinistarstvo omladine i sportaMinistarstvo sporta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara