Živan Pešić (©MN Press)
Živan Pešić (©MN Press)

Živan Pešić zamenio Vojvodinu sa Makedonijom

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 14:20

Pivotmen Novosađana od naredne sezone u ambicioznom Ohridu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Makedonska rukometna liga jedna je od najatraktivnijih u regionu, a mreže u šampionatu trešće još jedan srpski rukometaš. Novo ime koje će iz Srbije da pređe u Makedoniju je Živan Pešić, kružni napadač koji će nositi dres GRK Ohrida.

Izabrane vesti

Ovaj 30-godišnji igrač na kraju sezone napušta rodni Novi Sad u koji igra od 2022. godine. Pridružiće se ambicioznoj ekipi u makedonskoj Superligi koja je na pragu kvalifikacija u evropske kupove. Reč je o ekipi koju vodi bivši makedonski reprezentativac Stevče Aluševski, a trenutno deo nje je još jedan srpski rukometaš – Vladimir Bojanić.

GRK Ohrid najavljuje ambiciozan projekat za narednu sezonu. O tome svedoči i zadržavanje kostura za narednu sezonu, kao i angažman nekadašnjeg reprezentativc Srbije koji iza sebe ima dosta iskustva u timovima poput Vojvodine, hrvatskog Neksea, španskog Ademara, slovenačkog Celja, mađarskog Vesprema...

20.00: (1,45) Tuluz (8,00) Seson (3,40)

Najavljuje se još pojačanja u timu Ohrida, a među njima je i hrvatski bek Stipe Mandalinić, sa kojim se pregovara o povratku u makedonsku Superligu, gde je prethodno nosio dres Eurofarm Pelistera. Ohrid ima pet pobeda u makedonskom plej-ofu posle sedam odigranih kola i na trećem je mestu, odmah iza Eurofarm Pelister i Vardara.

Vojvodina ostaje bez dvojice pivotmena u junu. Osim Pešića, zna se da u Bundesligu, u Lajpcig ide srpski reprezentativac Luka Rogan. Prvo pojačanje Lala za narednu sezonu je nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije Branko Predović koji dolazi iz slovenačkog Gorenja iz Velenja, a pre toga je igrao za Crvenku.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VojvodinaŽivan PešićRK Ohrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara