"Ser Bredli Vigins"
"Ser Bredli Vigins"

Zašto kažeš vijagra, a misliš na bicikl?

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.17. | 11:34

Čuvene plave pilulice kao vrstu i dalje dozvoljenog dopinga po svemu sudeći koriste vodeće britanske biciklističke ekipe

Ser Bredli ViginsUz SAD, Velika Britanija, tačnije njene sportske institucije prve su i najžešće napale Rusiju za sistemsko dopingovanje. Zbog toga je usledio niz zabrana, oprvdanih i neopravdanih za veliki broj ruskih sportista, od učešća na Olimpijskim igrama u Riju, pa sve do Marije Šarapove.

Jasno je da se političko bojno polje preselilo i u sport, u nameri da se "veliki medved" što više ponizi i uprlja. Ali, zaboravili su na "onu" mečku koja ima običaj da zaigra pred vratima kada joj se najmanje nadamo. A ona je sada oplela kolce i kod Britanaca.

Izabrane vesti

Ozbiljne sumnje u doping, pre svega u biciklizmu, u redovima najjače ostrvske i jedne od najjačih ekipa na svetu, Tim Skaja već se uveliko vrte po najvećim medijima. Na udaru je i legendarni ser Bredli Vigins, pobednik Tur de Fransa 2012. i petostruki osvajač zlatnih olimpijskih odličja, ali se zasad ništa ne pokreće po sudovima.

I dok istrage, uglavno novinarske i dalje traju pojavio se jedan zaista bizaran podatak, a to je da tamošnje najveće biciklističke ekipe još od 2010. koriste čuveni lek za problem sa potencijom kod muškaraca ne bi li poboljšale rezultate svojim takmičarima. Na stazi, naravno, ne u krevetu. U pitanju je "vijagra" koja osim poboljšanja erekcije ima još nekoliko nusefekata. Između ostalih povećava protok kiseonika u krv, što značajno utiče na poboljšanje preformansi sportista. Međunarodna antidoping agencija je još 2008. razmatrala da "moćne plave pilulice" stavi na listu zabranjenih sredstava, ali je iz nepoznatih razloga odustala.

VijagraI jedno pitanje za kraj -  kako je uopšte moguće voziti bicikl stotinama kilometara sa erekcijom, i to neprirodnom? Iz dana u dan. Neko bi morao da nam objasni.

(foto: Action Images & Wikipedia)


tagovi

Velika BritanijaSvetska antidoping agencijaEvropadopingbiciklizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara