Žakić sa igračicama (©MN Press)
Žakić sa igračicama (©MN Press)

Žakić: Potpuno nespremni ušli u utakmicu - enigma kako je to moguće

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 22:01

"Uzimam poraz na sebe, trener snosi najveći deo odgovornosti", rekao je mladi strateg Obrenovčanki

U prva dva seta TENT je delovao kao da se večeras nije ni pojavio na terenu u Pazovi. Tek u trećem su Obrenovčanke pokazale da mogu da se suprostave aktuelnim šampionkama...

Ipak, nisu mogle Žakićeve devojke da izbegnu poraz na startu finalne serije. Sve ono što su demonstrirale na terenu bilo je dovoljno za jedan osvojen čin. Logično Igor posle utakmice apsolutno nije bio zadovoljan.

Izabrane vesti

"Ne bih rekao da je domaći teren presudio. Mislim da smo potpuno nespremni ušli u utakmicu, meni je to enigma kako je to moguće. Ali, desilo se. Kao da nas je iznenadila utakmica i što je danas i što je u sedam i što smo odjednom na zagrevanju. Tako smo izgledali tokom većeg dela meča. Malo smo uspeli da se konsolidujemo kada sam istumbao sve što sam mogao u trećem setu, ali nismo dugo zadržali taj fokus. Jedinstvo je kaznilo naše izdanje prilično solidnom igrom", rekao je za OSSRB trener Igor Žakić.

Tokom većeg dela duela Obrenovčanke nisu delovale kao da im je mesto u borbi za titulu.

"Ne bih rekao da je predstava bila dostojna finala. Definitivno je ovo meč iz kog možemo da naučimo i da već sutra izgledamo bolje. Voleo bih da se to i desi. Bilo bi mi krivo da se zadovoljimo time što igramo finale. Mislim da ova ekipa može mnogo više od ovoga što je pokazala. Voleo bih da se pobijemo u nedelju, pa da produžimo seriju što je više moguće. Znam koliko ove devojke mogu, krivo mi je što je večeras ovo izgledalo onako kako jeste".

Za kraj - Žakić je preuzeo odgovornost za bledo izdanje u najvažnijem delu sezone.

"Uzimam poraz na sebe, jer smatram da kada ekipa ovako uđe i ne uspe da se sabere do kraja utakmice, onda trener snosi najveći deo odgovornosti. Danas je to definitivno tako. Ne bih se toliko bavio igrom. Jedinstvo nas nije iznenadilo ni sa čim. Naš pristup je bio upitan, bez energije, ritma, preciznosti i hrabrosti - to je rezultiralo ovim na terenu. Moramo sve te stvari da promenimo, da bi igra bila bolja. Tako da ćemo igrom da se bavimo malo manje ova dva dana, a više pristupom", naglasio je Žakić.



tagovi

Igor ŽakićOK TentSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara