Trenutak kada je meč za bronzu rešen (©Reuters)
Trenutak kada je meč za bronzu rešen (©Reuters)

Žabićeva zaplakala posle poraza: Možda nisam bila najbolja, ali sam najviše želela medalju...

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 17:41

Milica se nadala da će doneti našoj zemlji olimpijsku medalju, na koju se čeka 44 godine

Teško, emotivno je srpska džudistkinja Milica Žabić doživela poraz od Roman Diko u borbi za bronzu u kategoriji 78+ kilograma. Odmah kada je sudija dosudio ipon, odnosno pobedu Francuskinje, naša takmičarka je počela da plače.

Kada se malo konsolidovala izašla je pred kameru RTS-a da iznese prve utiske, ali već posle prvog pitanja ostala je bez glasa.

Izabrane vesti

Ne mogu da…“, izustila je, pre nego što je ponovo počela da plače.

Borila se sa samom sobom da savlada emocije, celoj naciji je bilo teško. Probao je i novinar RTS Dušan Albijanić malo da je uteši, podsetio je da odavno naše džudo nije imalo ovakav uspeh na Olimpijskim igrama. Poslednja medalja osvojena je još 1980. godine.

Svakako da mi imponuje, ali mi smo mnogo radili da se popnemo na što viši nivo. Poslednjih šest godina smo radili na ovom cilju, olimpijskoj medalji. Danas sam se dobro osećala, borila sam se, ali medalja mi je izmakla“, ponovo je počela Žabićeva da gubi glas.

Zaista, nema razloga da tuguje. Žreb jednostavno nije mogao da joj bude gori. Na kraju je naša takmičarka, koja je 14. na svetskoj rang listi, morala da igra protiv najbolje. Diko je bila razočarana što nije izborila finale i odmah je žestoko krenula u borbu. Prvi napad je 30-godišnja Srpkinja odbila, ali ne i drugi...

Moja grupa je bila izuzetno teška, sve protivnice su mi bile ili olimpijske šampionke ili osvajačice svetskih medalja. Možda nisam bila najbolja, ali sam najviše želela medalju. Pošto sam dobro krenula, mislila sam da ću da osvojim medalju. Nisam osećala pritisak. Tremaroš sam, ali sam se baš dobro psihički spremala. Iskreno, baš mi je mnogo žao što nisam uzela tu medalju posle toliko godina“, neutešna je bila Žabićeva.

Priliku za popravni imaće već u subotu. Žabićeva će predstavljati Srbiju i u miksu. Nadajmo se da će tamo imati još više uspeha. Na Evropskom prvenstvu u Zagrebu je u miksu naša takmičarka osvojila bronzanu medalju.


tagovi

džudoMilica ŽabićPariz 2024Olimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara