Nedžad Osmankač (CEV)
Nedžad Osmankač (CEV)

Vrnjačka Banja gosti evropsku elitu: Želje jedno, realnost nešto sasvim drugo

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 11:09

Juniori Srbije prvu utakmicu igraju protiv Letonije (utorak, 17.30)

Odavno je stavljena tačka na najznačajnije odbojkaško takmičenje tokom leta – Olimpijske igre u Parizu, ali mlađe kategorije nastavljaju da se nadmeću za medalje. Srbiji je, uz Grčku, pripala čast da organizuje Evropsko prvenstvo za juniore. Na taj način će Vrnjačka Banja biti poprište velikih borbi sve do 7. septembra, kada je i zakazana završna bitka za zlatnu medalju u dvorani "Hala sportova".

Orlići su najbolju moguću uvertiru napravili na Balkanskom šampionatu. Malo je nedostajalo da se okite najsjanijijim odličjem, pošto su u finalu poraženi od Bugarske – 3:1. Evropska premijera zakazana je za 17.30 časova, a protivnik je selekcija Letonije. Osim ove baltičke države, naslednici olimpijskih pobednika iz Sidneja odmeriće snage sa Turskom, Francuskom, Poljskom, Austrijom, Finskom i Ukrajinom. U drugoj grupi koja se igra u Arti, jedno od prva dva mesta i vizu za završnicu žele Slovenija, Bugarska, Izrael, Italija, Španija, Češka, Škotska i Grčka.

Izabrane vesti

"Iako smo se tokom Balkanijade istrošili, uradili smo sve kao što je i prethodno bilo dogovoreno. Uspeli smo nekako da se regenerišemo posle kontrolnog takmičenja i sada nas očekuje paklenih nekoliko dana. Sve reprezentacije u našoj grupi su kvalitetne. Nijedna utakmica neće moći da se dobije sa pola snage. Ono što bismo mi voleli je jedno, a realnost je nešto drugo. Međutim, željeno polufinale bi bio veliki uspeh ne samo generacije, već i čitave srpske odbojke", istakao je selektor Srbije Nedžad Osmankač.

Strateg nacionalnog tima računa na 14 igrača, a okosnicu čine mladi odbojkaši Vojvodine, Novog Sada i Partizana. Na spisku su tehničari Matija Milovanović i Danilo Veselić, korektor Luka Stanković, libera Vuk Nedić i Vladimir Caković, blokeri Andrej Aleksić, Petar Aleksić i Stefan Dakić, kao i primači servisa Ignjat Dopuđ, Nikola Brborić, Vuk Kulpinac, Pavle Čolaković, Luka Močević i Marko Milićević.

Do sada je Srbija osvojila samo jednu medalju u ovoj uzrasnoj kategoriji, davne 2010. godine na Evropskom prvenstvu u Belorusiji.

Piše: Uroš Selenić

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE – UTORAK

A GRUPA (VRNJAČKA BANJA)

12.00: Turska – Poljska

14.30: Austrija – Finska

17.30: Letonija – Srbija

20.00: Ukrajina – Francuska


tagovi

juniorska reprezentacija srbijeNedžad OsmankačEvropsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara