Voša u naletu, Tatran oslabljen, Metalurg bez najboljeg

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.09.18. | 13:17

"Dobro smo započeli sezonu, ali ne smemo sada da usporimo. Tatran ima iskusne i odlične pojedince. Biće ovo odličan izazov za naše mlade igrače da dokažu svoju vrednost", kaže trener Vojvodine Boris Rojević

Vardar je savladao Železničar na otvaranju drugog kola SEHA lige (35:20), ekipa Veselina Vujovića odlično je igrala u prvom poluvremenu, imala u tom periodu utakmice čak i četiri gola prednosti, ali kako je vreme odmicalo makedonski gigant je počeo da preuzima kontrolu. U sredu su na programu tri meča pomenute runde, dok će PPD Zagreb i Steaua u odloženom susretu odmeriti snage 11. septembra.

Pojačani Meškov Brest, projektovan uoči ove sezone kao glavni konkurent Vardaru u borbi za trofej, ukršta koplja sa skopskim Metalurgom (17.15), kojem se predviđa donji deo tabele. Beloruski klub je u prvom kolu bez većine prvotimaca bio bolji od Izviđača, dok je Metalurg u gradskom derbiju položio oružje pred Vardarom, iako je pružio kvalitetan otpor. Niz od pet uzastopnih trijumfa Meškov Bresta nad Metalurgom prekinut je u martu ove godine, kada je makedonski tim slavio na svom terenu. Belorusi će biti motivisani da pokažu kako je ovaj poraz bio samo posledica lošeg dana.
"Ovo je veoma važan meč za nas, dolazi nam ozbiljna ekipa. Pružili su jak otpor Vardaru u prvom kolu, držali su se 40 minuta, tako da smo svesni da nas čeka teška utakmica", rekao je trener domaćih Manolo Kadenas.

Izabrane vesti

Metalurgu dodatno otežava posao što je u Belorusiju otputovao bez Filipa Kuzmanovskog, jednog od najboljih igrača, a zbog povrede meč će propustiti i desni bek Martin Velkovski.
"Još uvek ne igramo kako umemo, ali na pravom smo putu. Protiv Meškova ćemo gledati da ispravimo neke greške iz prošlog meča. Neophodno je samo da radimo vredno i sve će doći na svoje mesto", kazao je šef stručnog štaba Metalurga Danilo Brestovac. 

Vojvodina je napravila iznenađenje u prvom kolu savladavši Železničar na strani, a u drugom odmerava snage sa Tatranom, koji je u prvoj rundi tesno izgubio od Steaue. Slovačkom šampionu, koga trenira nekadašnji selektor Hrvatske Slavko Goluža, predviđa se borba za vrh tabele. Sa druge strane, Novosađani su doveli iskusno desno krilo Rajka Prodanovića i levog beka Milana Potparu, a i dogovorena je nova, trogodišnja saradnja sa trenerom Borisom Rojevićem.
"Dobro smo započeli sezonu, ali ne smemo sada da usporimo. Tatran ima iskusne i odlične pojedince. Biće ovo odličan izazov za naše mlade igrače da dokažu svoju vrednost"
, rekao je Rojević.

Slično mišljenje deli i golman Svetislav Verkić. 
"Igrao sam za Tatran i znam da je reč o veoma dobro organizovanom klubu. Favoriti su, ali nećemo se predati unapred. Ako uhvatimo dobar ritam kao u Nišu, sve je moguće, pa i da ostvarimo pozitivan rezultat".

Goluža je ulogu favorita prepustio domaćima.
"Biće ovo težak meč, Vojvodina igra bolje kod kuće, mi smo bez trojice važnih igrača i zato mislim da su favoriti u ovom okršaju. Naravno, kao i uvek, ići ćemo na pobedu, ali neće biti lako, jasan je trener Tatrana. 

U poslednjem današnjem meču Nekse je izraziti favorit protiv Izviđača. S obzirom na to da je Nekse jedan od favorita za F4, a Izviđač za donji deo tabele, jasno je da su gosti favoriti, uprkos tome što treba očekivati jak otpor i čvrstu odbranu domaćih koji će imati podršku sa tribina.

SEHA LIGA - 2. KOLO

Utorak

Vardar - Železničar 35:20 (14:11)

Sreda

17.15: (1,03) Meškov Brest (20,00) Metalurg (16,00)
19.00: (4,40) Vojvodina (9,00) Tatran Prešov (1,30)
20.45: (5,20) Izviđač (11,00) Nekse (1,22)

Utorak (11.09)
19.15: PPD Zagreb - Steaua

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

SEHA ligaRK VojvodinaMetalurg SkopljeRK Nekse

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara