Gregor Ocvirk (©Starsport)
Gregor Ocvirk (©Starsport)

Voša otaljala posao protiv Topličanina, na bod do pol-pozicije

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 20:27

Arkus Superliga Srbije: Novosađani lako na Slanoj bari dobili goste iz Prokuplja sa 38:25 (20:13). Trojica krila, Darko Milenković, Marko Vasić i Bojan Rađenović, postigla 22 gola

Zbog obaveza u Evropi, duel polufinala EHF kupa sa švedskim Alingsasom, rukometaši Vojvodine su odigali meč pretposlednjeg kola Arkus Superlige Srbije sa Topličaninom na Slanoj bari. Bio je ovo samo lakši trening za tim Borisa Rojevića. Srpski šampion je rutinski dobio sa 38:25 (20:13) i sada je na samo bod do matematičke pol-pozicije pred plej-of narednog meseca.

Voša je u nedelju dobila Partizana na Banjici sa 27:24, napravila presudan korak ka prvom mestu. Rojević je za ovaj meč odmarao Miloša Grozdanića, u timu su bili bekovi Baris Puhovski i Mohamed Aziz Aidi, ali zbog lakših povreda nisu igrali.

Izabrane vesti

Opet su krila bila raspucana. Darko Milenković je postigao osam golova, bez promašaja, dok su Marko Vasić i Bojan Rađenović po sedam puta zatresli mrežu. Od bekova najefikasniji je bio Slovenac Gregor Ocvirk sa pet pogodaka, dok je Branko Tomić četiri puta zatresao mrežu. Fran Lučin je imao sedam uspešnih intervencija, a Luka Arsenić pet.

Kod Topličanina, koji je jednom nogom u drugoj ligi, najbolji su bili Nikola Anti i Nemanja Milutinović sa po sedam pogodaka, dok je Željko Peić Tukuljac postigao šest. Čuvari mreže su imali skroman učinak. Darko Stošić je sakupio četiri odbrane, a Todor Radović tri.

Vojvodina već sutra (18.00) igra u Skoplju sa Vardarom prvi meč plej-ofa SEHA liga. Lale će igrati sa podmlađenim timom, a ekipu će da vodi Rojevićev pomoćnik Dragan Kukić.

ARKUS SUPERLIGA SRBIJE – 25. KOLO

Sreda

Vojvodina – Topličanin 38:25 (20:13)



tagovi

RK VojvodinaARKUS ligaRukometna superligaRK Topličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara