Mohamed Aziz Aidi (©MN Press)
Mohamed Aziz Aidi (©MN Press)

Voša jača u revanšu: Aziz Aidi rovit, ali napada Alingsos

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.23. | 08:31

Tunišanina zbog povrede zgloba nije bilo u Švedskoj, biće u konkurenciji za revanš polufinala u subotu (20.00) na Slanoj bari

Rukometni Novi Sad je živnuo, konačno se traži karta više za spektakl u subotu u revanšu polufinala EHF kupa protiv Alingsosa. Imaće Lale „vetar u leđa“ krcate dvorane, a i trener Boris Rojević izvešće najjači mogući tim. U konkurenciji za tim biće i tuniški levi bek Mohamed Aziz Aidi.

Zimsko pojačanje Novosađana iz Metaloplastike kuburio je sa povredom zgloba od dolaska u redove Lala. Nije ga bilo u prvom meču u Švedskoj. Stanje zgloba se pogoršalo na meču ARKUS lige protiv Crvene zvezde. Posle doskoka je ostao da leži na parketu i nije se vraćao u igru.

Izabrane vesti

Nisu u redovima Novosađana ništa prepuštali slučaju, ostao je Aziz Aidi u srpskoj Atini, nije putovao sa ekipom u Skandinaviji. Nije i dalje 100 odsto spreman, radio je sa strane prethodnih dana, ali će biti u konkurenciji za tim u subotu protiv Alingsosa. Podsetimo, Šveđani brane gol prednosti (25:24) iz prvog meča.

Snažni levi bek bio je jedan od ključnih igrača u revanšu u Velenju protiv Gorenja, posebno u drugom poluvremenu, kada je probijao odbranu slovenačkog šuta. Videlo se i u Švedskoj da je Voši falila probojnost, snaga, šut sa distance tuniškog beka, pogotovo u nastavku, kada je zaustavljen najbolji igrač srpskog šampiona, Belorus Baris Puhovski. Uz Gregora Ocvika činiće tandem levih bekova u meču sa švedskom ekipom.

19.05: (1,55) Melsungen (8,50) Erlangen (2,95)

U konkurenciji za tim mogao bi da se nađe i srednji bek Srđan Milić koga takođe nije bilo u prvom meču u Švedskoj. On je, kao i Aziz, propustio i derbi na Banjici sa Partizanom početkom meseca.

Lale pišu istoriju ove sezone u međunarodnom takmičenju. Napravili su već sada najveći uspeh, ali zašto da se stane, finale je blizu. Uz podršku navijača, borba za trofej nije daleko, što bi bio prvi za Srbiju posle 22 godine i trijumfa Jugovića iz Kaća u Čelendž kupu, preteči današnjeg EHF kupa.

U sredu uveče su iz RK Vojvodina su saopštili da su sve ulaznice planule, da je potražnja trostruko veća od kapaciteta dvorane Slana bara. Mogli su Novosađani da „zagrizu“ i sa SPENSOM-om, koji je bio dobro popunjen (oko 6.000 gledalaca) na meču protiv Norveške u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine, ali su sportski motivi preovladali da se igra u dobro poznatom ambijentu gde se trenira svaki dan.

Finale je narednog meseca. Rival je sigurno norveški klub. Bliži je branilac trofeja Nerbo koji je pobedio Runar su gostima sa 29:27 u prvom meču. Ukoliko eliminišu Alingsos, biće prilika za spektakl u Novom Sadu i sigurno 7.000-8.000 navijača u najvećoj dvorani u Novom Sadu.

Klupski rukomet u Srbiji je bio dugo u tami, odsečen od Evrope, ali ove sezone vesnici oživljavanja nekada trofejnog sporta.



tagovi

RK VojvodinaEHF kupMohamed Aziz Aidi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara