Odbojkaši Vojvodine (Starsport)
Odbojkaši Vojvodine (Starsport)

Vojvodina ponovo održala lekciju Partizanu: Lale igraju za šestu uzastopnu titulu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 18:10

Novosađani i u drugoj utakmici polufinalne serije ubedljivi protiv crno-belih - 3:0

Nije Partizan uspeo da parira Vojvodini u Novom Sadu pre tri dana, a ništa drugačije nije bilo ni danas. Druga maksimalna pobeda u polufinalnoj seriji odvela je Lale do novog finala u kome će se boriti za šestu uzastopnu titulu - 3:0 (25:22, 25:15, 25:13). Partizan je završio sezonu u kojoj je uspeo da dođe do trofeja u nacionalnom kupu, a u prvenstvu je zaustavljen na jednoj stanici ranije u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu. I ovog puta kobna po njih bila je ista ekipa.

Najraspoloženiji u napadu bio je bugarski korektor Radoslav Parapunov, koji je završio susret sa 15 poena. David Mehić je upisao 11, a Kamil Baranek i Stevan Simić po devet. Andrej Rudić se zaustavio na sedam, a veoma motivisani dizač Vilimanović je zabeležio dva. I brojke donekle pokazuju da je Vojvodina timskom snagom stigla do trijumfa.

Izabrane vesti

U ekipi Partizana na oproštaju je najefikasniji bio Milutin Nejić sa deset poena. Lazar Marinović je osvojio sedam, a potpuno indisponirani korektor Delgajdis samo pet.

Ulog je bio ogroman, samim tim i pritisak na leđima svih momaka. To je očigledno uticalo da publika u Masteru ne gleda baš lepu odbojkašku predstavu. Bilo je mnogo grešaka na obe strane, pre svega sa servis linije. Sedam puta su u prvom setu pogrešili početni udarac gosti, a šest puta domaći. U svemu tome bolje se snašla Vojvodina. Kapiten Andrija Vilimanović je veoma dobro razigrao Parapunova, Simića i Mehića. Partizan nije uspeo da ih zaustavi ni blokom, a ni da ih uhvati u polju. U jednom trenutku su domaći preuzeli vođstvo zahvaljujući kapitenu Marinoviću i dobrim servisima Nejića – 12:11. Međutim, brzo su Lale preko Parapunova izgradile novo vođstvo i otišle na – 18:14. U tom trenutku je Janić na teren poslao drugog dizača Huzejrovića i to je donelo određenu promenu na bolje u igri crno-belih. Prišli su na samo poen razlike – 20:19, ali su vrlo brzo reagovali Parapunov i Baranek i doneli prvi set gostima – 25:22.

Veliki problem za crno-bele bilo je to što korektor Delgajdis nije postojao na terenu. U prvom delu je dao dva poena, u sledećem samo jedan. To je bio jedan od glavnih razloga što su domaći veoma brzo bili u zaostatku od dva seta. Naravno, pored veoma dobre igre Vojvodine. U drugom periodu Vilimanović je mogao da pošalje loptu na bilo koju stranu mreže, njegovi saigrači su znali kako da ih pretvore u poene. Janićevi momci su se držali do 6:5, posle toga je Rudić izblokirao Delgajdisa i dao krila svom timu. Svi momci u crvenim dresovima su prolazili lagano – Parapunov, Mehić, Rudić, Simić, Baranek... Nejić je pokušavao da trgne saigrače, ali očekivane reakcije nije bilo. Vojvodina je ovaj set dobila još ubedljvije, razlika je bila dvocifrena – 25:15.

Partizan je nastavio da se muči, a Vojvodina je igrala sve bolje. Nisu više Novosađani ni grešili, bili su sigurni u svim elementima i lagano su koračali ka pobedi. Parapunov i Rudić su doneli plus pet – 11:6, već tada je delovalo da je bilo kakav preokret nemoguća misija. Tako je i bilo... Gosti više nisu popuštali, a domaći su se polako opraštali od ove sezone. Treći set, a i cela utakmica, završila se mnogo pre nego što su gledaoci na tribinama očekivali - 25:13.

Ispostavilo se da je tačno ono što se pričalo tokom sezone, da će Vojvodina naštelovati formu za plej-of i ponovo biti glavni kandidat za titulu. Protivnik će joj biti pobednik drugog polufinalnog duela u kome se sastaju Crvena zvezda i Spartak iz Subotice.

POLUFINALE PLEJ-OFA U SUPERLIGI SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Partizan - Vojvodina 0:3 (prvi meč 0:3)

20.00: Spartak Subotica - Crvena zvezda (prvi meč 2:3)

*polufinalna serija se igra na dve pobede, eventualne majstorice na programu u utorak


tagovi

Radoslav ParapunovOK VojvodinaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara