Darko Milenković (©Starsport)
Darko Milenković (©Starsport)

Vojvodina ostaje bez desnog krila: Milenković kod Milićevića u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 15:32

Iskusni rukometaš srpskog šampiona od naredne sezone u četvrtoligašu iz Saksonije, Lokomotivi iz Pirne, gde je godinama trener naš stručnjak, saznaje Mozzart Sport

Pred Vojvodinom je najvažniji period sezone, bitke na dva fronta za odbranu titule u plej-ofu Super rukometne lige i Kupu Srbije. Uprava Novosađana radi punom parom, pravi se tim za narednu sezonu. Prvi novajlija je Branko Predović, pivotmen Gorenje iz Velenja, a biće i mnogo odlazaka iz crveno-belog tabora.

Slovenac Gregor Ocvirk je prošlog meseca otišao u Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u junu iz redova desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije i favorita za novu krunu, odlaze dvojice kružnih napadača, srpski reprezentativac Luka Rogan koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa bundesligašem Lajpcigom i Živan Pešić koji se seli u komšiluk, u redove Ohrida.

Izabrane vesti

Posle četiri sezone u Vojvodini, Slanu baru napušta i desno krilo Darko Milenković, saznaje Mozzart Sport. Iskusni Vranjanac seli se u Nemačku, u četvrtoligaša iz pokrajine Saksonija, Lokomotivu iz Pirne, gde je dugo trener srpski stručnjak Dušan Milićević, koji ima titulu u Srbiji sa Kolubarom iz Lazarevca, a branio je boje i Fidelinke iz Subotice, nemačke Hanze i danskog Nordsjelanda. On je pre devet godina otišao u ovaj klub, gde je prvo bio igrač, a zatim i trener.

Milenković je u Novi Sad stigao 2020. godine iz pančevačkog Dinama. Pouzdano desno krilo sa Lalama je osvojilo tri titule, ima tri Kupa Srbije, Superkup naše zemlje, a prošle godine je bio deo tima koji je u Novi Sad doneo prvi međunarodni trofej, Kup EHF-a. Sa Vošom je igrao ove sezone Ligu Evrope, stigao do Top 16 faze, a jedan gol je falio za plasman u nokaut rundu.

Odlaskom Milenkovića, Vojvodina ostaje naredne sezone samo sa reprezentativcem Srbije, letošnjim pojačanjem iz francuskog Ivrija, Vukašinom Vorkapićem, pa se očekuje da će Lale dobiti novajliju na poziciji desnog krila.

18.30: (1,15) Olborg (12,0) Mors (6,75)

Prvi od dva pehara četa Borisa Rojevića će braniti u subotu u finalu Kupa Srbije, kada na svom terenu u dvorani Slana bara dočekuje Partizan.



tagovi

RK VojvodinaDarko Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara