Mohamed Aziz Aidi u duelu sa Pančevcima prošlog meseca (©ARKUS liga)
Mohamed Aziz Aidi u duelu sa Pančevcima prošlog meseca (©ARKUS liga)

Vojvodina napada istorijsku triplu krunu, Pančevci bi prvi trofej

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.06.23. | 10:02

Kup Branislava Pokrajca: Novosađani desetkovani povredama i suspenzijama. Oslabljen i Dinamo. Prvi meč finala danas (17.45, RTS 2, Arena Sport Premijum 2) na Slanoj bari. Domaćin bez Rojevića na klupi i četvorice igrača, Dinamo bez dvojice najboljih

Sezonu iz snova rukometaši Vojvodine mogu da zaokruže novim, trećim trofejom i tako se zlatnim slovima upišu u istoriju kluba. Atmosfera na Slanoj bari je slavljenička posle odbrane titule u Superligi Srbije, ali pre svega peharom u međunarodnom takmičenju, EHF kupu.

Rival u finalu Kupa Srbije koji nosi ime proslavljenog srpskog stručnjaka Branislava Pokrajca je Dinamo. Prvi meč igra se danas (17.45, RTS 2, Arena Sport Premijum 2). Pančevci su u vrhu domaćeg rukometa godinama, ali i dalje nemaju trofej u svojim vitrinama. Ovaj klub iz grada na Tamišu je bio prvak Jugoslavije davnih 1955. i 1957. godine, kada se igrao veliki rukomet.

Izabrane vesti

Oba tima igraju za istoriju. Voša ostaje favorit, iako je desetkovana povredama. Sigurno neće igrati Milan Milić, Miloš Grozdanić i Luka Arsenić, dok neće biti u timu ni Slovenca Gregora Ocvirka. On je kažnjen sa dve utakmice neigranja zbog plavog kartona u prvom meču finala plej-ofa Arkus lige protiv Partizana. Prvi meč kazne je odradio na Banjici, ali će moći da igra u revanšu za tri dana u Pančevu.

Na klupi šampionata neće sedeti trofejni stručnjak Boris Rojević, takođe zbog plavog kartona u meču na Slanoj bari. Osim toga, Lale imaju još nekoliko rovitih igrača, pa možda još neko ne bude u timu.

Ranjeni smo, umorni, iscrpljeni, emotivno istrošeni, ali želimo da zaokružimo ovu sezonu sa novim trofejem. Drago mi je što će navijači da budu s nama, to nam treba, ‘vetar u leđa’, kako bi izvukli poslednji atom snage iz nas. Nije lako, mnogo imamo povređenih igrača, ali verujem u ovaj tim”, rekao je trener Novosađana Boris Rojević.

Utakmcie sa Pančevciam su uvek vatrene. Bilo je zapaljivo prošlog meseca u polufinalu plej-ofa. Bilo je i “treće poluvreme”, razmena otrovnih strrelica na relaciji Darko Jevtić – Stojan Radanović.

Pozivamo sve navijače, sve kojima je Vojvodina u srcu, sve ljubitelje rukometa koji poštuju ovo što naši momci rade ove sezone, da ih pozdrave, da im se time ukaže jedno veliko poštovanje za sav napor da srpski rukomet podignu na viši nivo. Uspeli smo da dovedemo Evropu u Novi Sad, ali i da u kontinuitetu pobeđujemo evropske klubove na strani. Nismo više samo epizodisti, već konkurentni sa svima. Takođe očekujemo novu priliku u borbi za trofej protiv Dinama protiv koga smo imali dva teška meča u plejofu”, rekao je direktor Darko Jevtić.

19.05: (4,90) Erlangen (10,0) Flensburg (1,25)

Kapiten tima Miljan Vuikovljak dobio je u Stavangeru pre pet dana žestok udarac u nos. I on je neizvestan za ovaj duel. Specijalista za odbranu veruje da će “Firma” da bude osmi igrač.

Pozivamo publiku da dođu na Slanu Baru u što većem broju. Želimo da odigramo još jedan sjajan meč. Videli ste koliko nama igračima podrška sa tribina znači, zato se i bavimo rukometom, da neko to vidi, da gleda, da uživa u igri i lepim potezima, a na kraju da svi zajedno slavimo novi pehar”, istakao je Vukovljak.

U odnosu na mečeve u šampionatu, Rojević može da računa na mladog Simu Šijana, koji je ovu sezonu proveo na pozajmici u Kikindi. Bio je jedan od najboljih igrača Voše u SEHA ligi.

Dok je žestok tempo Vojvodine, Pančevci su imali dve nedelje pauze. Odmorni su, ali su ispali iz takmičarskog ritma. Trener Dragan Marković takođe ima kadrovskih problema. Dva najbolja igrača žuto-crnih ove sezone, srednji bek Danilo Radović i pivotmen Uroš Pavlović su povređeni.

Nažalost, obojica ne mogu da igraju. Radović nije spreman, i dalje se oporavlja, dok se Pavlović povredio na treningu. Sad, kome više odgovaraju ovi dueli, to se nikad ne zna. Nema kukanja. Ne znam ni u kom sastavu će Vojvodina da izađe na teren. Novosađani su sigurno u euforiji posle ovog velikog uspeha u Evropi. Pokušaćemo da im pariramo, da ih iznenadimo. Predlagao sam da igramo jedan meč, ali to očigledno nije svima odgovaralo. Lepše je da je Kup kao nekada, na neutralnom terenu, da se igra završni turnir. Ovako je malo izgubilo draž, ali borba za trofej uvek donosi motiv. Žao mi je samo što ne mogu da računam na šest, sedam klinaca koje sam ubacio u prvi tim”, rekao je Marković za Mozzart Sport.

Pančevci su ove sezone namučii Novosađane u plej-ofu, dok su u prvom delu sezone naneli jedini poraz četi Borisa Rojevića u domaćim okvirima. Drugi neuspeh je doživljen u Leskovcu u poslednjem kolu ligaškog dela sezone, kada je Voša izvela drugi tim.

KUP SRBIJE – FINALE (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

17.45: Vojvodina – Dinamo Pančevo



tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoBoris RojevićDragan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara