Ahmed Sesa (©RK Vojvodina)
Ahmed Sesa (©RK Vojvodina)

Vojvodina, ipak, bez rukometaša na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 08:27

Egipćanin Ahmed Sesa dva dana pre početka rukometnog turnira u Parizu doživeo povredu mišića i otpao sa spiska Faraona

Srpski šampion Vojvodina, koja je 11 godina u nizu najbolja u zemlji, trebalo je da ima predstavnika na Olimpijskim igrama, ali... Egipćanin Ahmed Sesa, veliko pojačanje Lala na poziciji levog krila, otpao je sa spiska za Pariz.

Doskorašnji rukometaš afričkog prvaka Al Ahlija povredio je mišić dva dana pre turnira u Gradu svetlosti, pa je selektor Faraona Huan Karlos Pastor pozvao Omara El Vakila Bakara.

Izabrane vesti

Biće to veliki hendikep za Egipćane, najbolju selekciju van Starog kontinenta. Faraoni su pre tri godine u Tokiju bili polufilnalisti Olimpijskih igara. Na kraju su završili kao četvrti, a i u Parizu su kandidati makar za četvrtfinale i mina za najbolje selekcije sa Starog kontinenta.

Sesa je celu karijeru proveo u Al Ahliju. Trener srpskog šampiona Boris Rojević je insistirao kod uprave Vojvodine da dovedu egipatsko levo krilo koji odlično igra i u odbrani na poziciji „pet“. Gledao ga je poslednje dve godine na TV Turniru šampiona u Doboju gde je velikan iz Kaira redovni gost (prošle sezone bio drugi iza Barselona, a godinu dana pre toga je bio šampion). Egipćaninu sledi dodatni pregledi, ali se očekuje pauza od nekoliko nedelja, pa će narednog meseca da se pridruži novim saigračima u Novom Sadu.

DANSKA OSVAJA ZLATO NA RUKOMETNOM OLIMPIJSKOM TURNIRU U PARIZU - KVOTA U MOZZARTU JE 2,70.

Sesa je jedan od šestorice pojačanja Novosađana za narednu sezonu gde će branti tri od četiri domaća pehara – Super rukometnu ligu, Superkup i Svesrpski kup (osim Kupa Srbije koji je završio u vitrinama Partizana) i drugu godinu igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.

Osim Egipćanina na Slanu bari su stigli, povratnik u crveno-beli tabor posle četiri i po godine pauze zbog povrede i sezone i po u Metaloplastici, Milan Jovanović, brazilski srednji bek Žoao Pedro da Silva (ĆSM Bukurešt), hrvatsko desno krilo Fran Mileta (Vinhorst), slovenački pivotmen Miha Kavčić (Olimpijakos) i još jedan kružni napadač, bronzani srpski junior iz Portugalije 2022. godine, Branko Predović (Gorenje Velenje).


tagovi

Ahmed SesaRK VojvodinaPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara