(©Luka Branković)
(©Luka Branković)

Vojvodina i Zvezda ubedljivo do kruna u Svesrpskom kupu

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 21:45

Novosađani ostali jedini osvajači ovog takmičenja posle pobede nad domaćim Borcem sa 39:25. Milan Jovanović MVP. Crveno-bele slavila lako protiv Banjalučanki sa 32:18

Srpski šampion Vojvodina trijumfalno je započela novu sezonu. Za samo 24 sata dva trofeja za Novosađane. Posle trijumfa u Superkupu Srbije protiv Partizana sa 24:22 (11:10), tim Borisa Rojevića je lako pobedio Borac u Banjaluci sa 39:25 (19:11) u finalu Svesrpskog kupa.

Trijumf srrpskog šampiona nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Razlike u kvalitetu je bila evidentna u korist gostiju iz Srpske Atine. Iskoristio je Rojević šansu da proba neke nove taktičke zamisli, da pruži šansu i igračima koji su manje igrali proitv crno-belih u Boriku. Šansu je tako dobio talentovani kadetski reprezentativac, pivotmen Andrija Stankov. U finišu se upisao u listu strelaca i najavio da će biti konkurencija na crti Slovencu Mihi Kavčiću i Branku Predoviću.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu istakao se Vukašin Vorkapić koji je igrao samo pet-šest minuta protiv Partizana. Zaradio je crveni karton zbog udaranja u glavu golmana Saeda Heidarirada posle sedmerca. Šansu je na golu iskoristio i hrvatski čuvar mreže Fran Lučin.

Nije bilo naboja kao u četvrtak, nije bilo ni mnogo gledalaca u dvorani Borik, tek 700-800, za razliku od prvog meča gde je bilo vatreno na tribinama, kada su oba tima imala podršku. Novosađane u sredu čeka prvo kolo Super rukometne lige i novo odmeravanje snaga sa najvećim rivalom za titulu, Partizanom. Utakmica će verovatno da se igra u SPENS-u.

Vukašin Vorkapić i Petar Đorđić su postigli po šest pogodaka, Branko Predović pet, dok su se po četiri puta u listu strelaca upisali Ahmed Sesa, Miha Kavčić i Žoao Pedro da Silva. Nedim Hadžić je dao osam pogodaka za Banjalučane. Zlatne medalje pobedniku dodelio je legendarni Banjalučanin Mladen Bojinović, savetnik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Vojvodina tako ostaje jedini osvajač ovog takmičenja u kome igraju timovi iz Srbije i Republike Srpske. Ovo je srpskom šampionu osmi trofej u ovom takmičenju, a Rojeviću jubilarni 20. pehar na klupu Novosađana. Nije bilo u timu Stefana Dodića zbog povrede zgloba. Očekuje se da će za nedelju dana mladi Vranjanac da bude spreman da se vrati na teren.

Fran Lučin je najbolji golman Svesrpskog kupa. Nedim Hadžić iz Borca sa 14 golova je najbolji strelac takmičenje, dok je MVP turnira Milan Jovanović koji je zablistao u meču protiv Partizana, kada je 10 puta zatresao mrežu crno-belih.

Kod dama premijernu titulu na Svesrpskom kupu osvojila je Crvena zvezda koja je lako dobila Borac sa 32:18 (15:10). Banjalučanke su se držale u prvih 30 minuta, ali u nastavku je razlika u kvalitetu došla do izražaja.

Crveno-bele na startu ove sezone nisu uspele da osvoje Superkup Srbije, poražene su od Železničara iz Inđije, dok su protekle sezone osbojile istorijsku duplu krunu. Reprezentativka Srbije Aleksandra Stamenić postigla je 10 golova za tim Saše Boškovića. Simić je dala pet, a Agbaba i Majkić po četiri. Kod domaćina Đurićeva sa pet pogodaka je bila najefikasnija.


tagovi

RK VojvodinaŽRK Crvena zvezdaRK Borac BanjalukaSvesrpski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara