Maruan Šurief (©AFP)
Maruan Šurief (©AFP)

Vojvodina dovela peto pojačanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 19:34

Pivotmen iz Tunisa, sa iskustvom igranja u Francuskoj, Maruan Šurief, potpisao ugovor sa srpskim šampionom

Novosađani sve jači. Posle tandema iz pančevačkog Dinama, levog krila Stefana Sunajka i desnog beka Milana Golubovića, reprezentativca Srbije, desnog krila Vukašina Vorkapića iz Ivrija i golmana Andreja Trnavca iz Partizana, Vojvodina je dovela i peto pojačanje. U pitanju je iskusni pivotmen iz Tunisa, nekadašnji reprezentativac ove zemlje Maruan Šurief.

Snažni pivot visok 197 centimetara pojačaće konkurenciju na crti reprezentativcu Srbije Luki Roganu i nekadašnjem članu naše najbolje selekcije Živanu Pešiću. Šurief je odličan odbrambeni igrač, pomoći će i u defanzivi desetostrukog uzastopnom šampionu Sribje koji je prošle sezone osvojio četiri trofeja, od kojih je najznačajniji onaj međunarodni, EHF kup.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Tunisa ima zavidnu karijeru u Francuskoj. U dva navrata igrao je za Tromble, a između tih boravaka, posle Bundeslige, u najjačem šampionatu na svetu, dve sezone je proveo u Tunisu i u turskom Geztepeu.

Za nacionalnu selekciju odigrao je 104 utakmice i postigao 135 golova. Osvojio je pre pet godina šampionat Afrike. Bio je učesnik četiri Svetska prvenstva, a ove godine nije bio deo selekcije na šampionatu u Poljskoj i Švedskoj. Ima i bronzanu medalju na juniorskom Svetskom prvenstvu u Grčkoj 2011. godine.

Maruan će se pridružiti zemljaku Mohamedu Azizi Aidiju koji je zimus iz Metaloplastike pojačao redove Novosađana. Prethodne dve sezone boje Lala branila su još dva Tunišanina, golmani Ahmed Bedui i Idris Drisi, ali nisu ostali veliki trag na Slanoj bari.

Klub su napustili Miloš Grozdanić, Marko Vasić (Proleter Zrenjanin), Srđan Milić (Goč Vrnjačka Banja), Aleksandar Kurteš i Luka Arsenić.

Nema sumnje da Vojvodina ima jači tim ove sezone, a najveći izazov u narednoj četa Borisa Rojevića imaće u Ligi Evrope, a rivali u grupnoj fazi su danski Silkeborg, španska Logronjo la Rioha i makedonski vicešampiona Alkaoid iz Skoplja.

Lale sredinom narednog meseca očekuje jedan od najjačih turnira na svetu u Doboju, a rivali u grupi su šampioni Španije, Slovenije i Hrvatske, Barselona, Celje i Zagreb.




tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga EvropeMaruan Šurief

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara