""
""

Vodoinstalater Jakobsen slavio u Garmišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.01.15. | 16:41

Norveški skakač dominirao i u kvalifikacijama, pa je odneo zasluženu pobedu, a vođstvo u okviru turneje Četiri skakaonice zadržao je Štefan Kraft

Pre nego što je odlučio da se profesionalno bavi ski skokovima, Norvežanin Anders Jakobsen bio je vodoinstalater. Još jednom se pokazalo da je doneo pravu odluku, pošto je prvog dana nove godine trijumfovao u Garmiš-Partenkirhenu u okviru novogodišnje turneje Četiri skakaonice. On je do pobede došao sa ukupno 286 bodova, a šest manje osvojio je njegov veliki rival, Švajcarac Simon Aman.

Izabrane vesti

Slovenački skakač Peter Prevc završio je na trećoj poziciji sa 276,9 bodova. Na prethodnoj skakaonicu, u Obersdorfu, slavio je Štefan Kraft, a on je danas osvojio šesto mesto.

Uprkos ovom rezultatu, Kraft je uspeo da zadrži vođstvo u generalnom plasmanu novogodišnje turneje, a sledi ga Slovenac Prevc sa bodom manje.

Jakobsen je u Garmišu bio najbolji i u kvalifikacima, tako da je njegov trijumf u potpunosti zaslužen.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Austrijanac Mihael Hajbek sa 549 bodova, 19 više od Čeha Romana Kudelke i Andersa Fanemela iz Norveške.

Novogodišnja turneje Četiri skakaonice nastavlja se 4. januara u austrijskom Insbruku, a završava se u Bišofshofenu dva dana posle toga.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NorveškaAnders Jakobsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara