Angelos Vlahopulos (©Starsport)
Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Vlahopulos se kao kapiten Novog Beograda vraća na mesto gde je postao najbolji strelac Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 12:07

Srpski vaterpolo šampion u derbiju kola gostuje Breši, pobedom može da se osami na liderskoj poziciji u grupi

Živko Gocić je udaljio Dušana Mandića iz ekipe, a za novog kapitena postavio – Angelosa Vlahopulosa. Grk je predvodio Novi Beograd u gradskom derbiju sa Partizanom, a povešće ga i na dobro poznato mesto. Olimpijski vicešampion vraća se u Brešu, gde je, verovatno, odigrao najbolju sezonu u karijeri. Bio je najbolji strelac Lige šampiona u sezoni 2020/2021 sa klubom iz Lombardije, sada mu nekadašnji saigrači stoje na putu do prvog mesta i uslovno lakšeg protivnika na završnom turniru.

Većina stvari vezanih za plasman na finalni turnir Lige šampiona je poznata. Šest timova je osiguralo mesto: Novi Beograd – i ove godine će ga organizovati, ali na otvorenom bazenu – Breša i Ferencvaroš iz Grupe B, kao i Pro Reko, Barseloneta i Olimpijakos iz Grupe A. Dve karte nisu podeljene – najbliži prolasku su, za sada, Vuljagmeni i dubrovački Jug – a nisu ni definisane pozicije u grupama i dalje ukrštanje, počev od četvrtfinala.

Izabrane vesti

Srpski šampion pobedom može da se osami na liderskoj poziciji, a do sada protiv dvostrukog uzastopnog polufinaliste Lige šampiona nije izgubio. Jedanput je remizirao u Beogradu – bio je to njihov prvi susret, Boris Vapenski je u poslednjim sekundama pogodio za izjedančenje nakon isključenja Duška Pijetlovića – a zatim upisao tri pobede. Najvrednija je bila u prošlogodišnjem polufinalu Lige šampiona, kada je Angelos Vlahopulos, novi kapiten, uz zvuk sirene matirao Petra Tešanovića.

(1.55) Breša (8.00) Novi Beograd (3.15)

Crnogorski čuvar mreže je nedavno potpisao novi ugovor, parafirao je zajedno sa hrvatskim reprezentativcem Konstantinom Harkovim, a Breša je neposredno pred duel sa ekipom Živka Gocića objavila da je produžila i sa Jakopom Alesijanijem. Italijan se obavezao na trogodišnju saradnju. Polazi Alesandru Bovu za rukom da sačuva ekipu, ali i hemiju. Nikada u Breši nema turbulencija, konstantno igra na visokom nivou i neće biti lako Novom Beogradu da se drugi put iz Lombardije vrati trijumfalno.

„Gostujemo Breši, ekipi koja u poslednje tri-četiri sezone, od svih timova u Evropi verovatno ima najkonstantniju formu. Igraju zaista dobro. Znamo sve njihve prednosti i mane i shodno tome pokušaćemo da se pripremimo što je bolje moguće“, poručio je Živko Gocić i potom dodao:

„Mislim da ćemo biti spremni da pružimo maksimum, a ukoliko tako bude – uveren sam da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Biće sigurno zanimljiva utamica koja će i odlučiti ko će biti prvi na tabeli. Nadamo se dobroj igri i pobedi, ali uz veliki respekt prema ekipi Breše“.

Novi beograd je u tekućoj sezoni lakše no što je to očekivano izašao na kraj sa Brešom. Imao je u više navrata i tri gola prednosti, a u napadu su briljirali Alvaro Granados i Đorđe Vučinić – obojica dali tri gola – kao i kapiten srpske reprezentacije Nikola Jakšić.

„Breša je izuteno neugodan protivnik. To je jedna od najboljih ekipa u Evropi u ovom trenutku. Činjenica je da smo ih pobedili u prvoj utakmici kod kuće, ali očekuje nas sigurno velika borba. Breša ima vrhunske igrače, brojne reprezentativce u svojim redovima i veoma ih poštujemo. Mi smo u proteklom periodu izgubili dva trofeja i sada smo veoma motivisani da značajno popravimo sliku. Msilim da smo spremni za sve to i da ćemo spremni dočekati duel sa Brešom. Daćemo sve od sebe i u Italiji svakako idemo na pobedu, jer bi nam taj trijumf trasirao put ka osvajanju prvog mesta u B grupi“, zaključio je Đorđe Vučinić.

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

Utorak

GRUPA B

19.00: (1.85) Jug Dubrovnik (6.50) Ferencvaroš (2.55)

19.30: (1.45) Sabadelj (8.00) OSC Budimpešta (3.60)

19.30: (1.85) Špandau (6.50) Marselj (2.55)

20.30: (1.55) Breša (8.00) Novi Beograd (3.15)

Sreda

GRUPA A

18.00: Olimpijakos – Hanover

18.00: Vuljagmeni – Pro Reko

19.00: Dinamo Tbilisi – Jadran Split

20.30: Radnički Kragujevac – Barseloneta



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK BrešaŽivko GocićAlesandro BovoAngelos Vlahopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara