Odbojkašice Zvezde (MN Press)
Odbojkašice Zvezde (MN Press)

Više nije san, nego realnost: Crvena zvezda se posle devet godina vratila u Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.11.22. | 21:54

Crveno-bele odbojkašice preko Kalcit Kamnika stigle do grupne faze najjačeg klupskog evropskog takmičenja - 3:1

Već pri rezultat 2:1 u setovima moglo je da počne slavlje na Banjici, jer je ta slika na semaforu označila povratak odbojkašica Crvene zvezde u Ligu šampiona!

Poslednji put u elitnom društvu devojke sa Marakane bile su u sezoni 2013-2014, posle toga ih dugo nije bilo, a od večeras mogu da se pohvale da su ponovo učesnice najjačeg klupskog evropskog takmičenja. Do grupne faze su došle zahvaljujući pozitivom rezultatu protiv slovenačke ekipe Kalcit Kamnika. Prvi meč u gostima su dobile 3:1, a drugi na domaćem terenu - 3:1 (25:15, 22:25, 25:14, 25:21).

Izabrane vesti

Poznato je od ranije da će crveno-bele kao pobednice 2. kola kvalifikacija otići u grupu u kojoj je šampion sveta i Evrope Vakifbank, italijanska Novara i nemački Potsdam. Zaista, čekaju ih spektakularni protivnici... Prvi meč igraju upravo sa moćnim Vakifom u Istanbulu 7. decembra.

Znale su devojke sa Marakane pre početka revanša da su im dva seta potrebna kako bi ostvarile cilj, ali i da do njih sigurno neće lako doći. Od starta utakmice jedna igračica se posebno izdvojila. U pitanju je Božica Marković, koja je delovala najspremnije za nadigravanje sa rivalkama iz Slovenije. Bila je veoma opasna kroz sredinu, pa je Aleksandra Ćirović tokom celog prvog seta imala nju kao glavnu opciju u napadu. Osvojila je čak osam poena, što je za srednjeg blokera neverovatan učinak u jednom činu. Imala je u napadu prolaz 9-7 (78 odsto), uz jedan odserviran as.

(CEV)(CEV)

Posle prvog seta domaće su se malo uljuljkale, a gošće su znale da moraju da idu na sve ili ništa. Ekipi iz Kamnika je bila potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, a onda osvajanje zlatnog seta, da bi obezbedila prolaz. Veoma ubedljivo su započele drugi čin, napravile ogromnu prednost 19:11, a onda stale... Zvezda je polako topila zaostatak i prilazila. Nije uspela da preokrene potpuno, ali je uhvatila pravi zalet za nastavak meča.

U trećem i četvrtom setu domaće su ponovo postavile stvari na terenu na željeno mesto, pa je i rezultat bio za njih izuzetno povoljan. Osvajanjem trećeg čina su i definitivno obezbedile grupnu fazu Lige šampiona, a u četvrtom je bilo prostora da zaigraju i rezervne igračice. Osetile su igru Simona Mateska, Karina Denisova, Višnja Žigić...

Promene u postavi nisu uticale na krajnji rezultat. Odradile su domaće posao do kraja kako se očekivalo... Nisu želele da ispuste trijumf, jer je svakako lepše da u pobedničkoj atmosferi zakorače u grupnu fazu.

Ovaj meč je kao najefikasnija završila već pomenuta Božica Marković, koja je upisala 17 poena. Isidora Rodić je zabeležila 11, a Ana Živojinović deset.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - KVALIFIKACIJE

2. kolo

Tenerife La Laguna - Vašaš Budimpešta 0:3

Kalcit Kamnik - Crvena zvezda 1:3

Revanš mečevi

Utorak

Crvena zvezda - Kalcit Kamnik 3:1

Sreda

18.00: Vašaš - Tenerife La Laguna

***Pobednici 2. kola idu u grupnu fazu Lige šampiona, a poraženi u trećeoj rundi imaju još jednu šansu za prolazak u elitno takmičenje. Za pobede 3:0 i 3:1 se dobijaju tri boda, za trijumf 3:2 dva, a za poraz 2:3 jedan bod. U slučaju istog broja bodova, ekipe će odmah po završetku revanša odigrati zlatni set do 15 poena


tagovi

CEV Liga šampionaŽOK Crvena zvezdaRatko PavličevićOK Kalcit Kamnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara