""
""

Vinjales o navlačenju Rosija na greh: Greška je dokusurila Doktora... Napad je planski izveden!

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.05.17. | 09:04

Pobednik trke za VN Francuske govori o planskom preticanju i Rosijevoj fatalnoj grešci koja ga je izbacila iz igre na Le Manu

Trka na Le Manu postaje Rosijeva noćna mora. Tri kruga pre kraja izbio je Italijan u prvi plan. Preticanje Maverika Vinjalesa bilo je odlično, ali se ispostavilo i kobno po italijanskog motociklistu. Španac je u poslednjem krugu napao Doktora, ali se sve nije završilo samo na preticanju. Motocikl sa startnim brojem 46 našao se van staze! Rosi je pao pred samim ciljem... Da li ga je Vinjales navukao na grešku?
„Stvarno sam dao sam sve od sebe, kočio sam kasno na svim tačkama kočenja. Nije bilo lako. Kada me je Valentino pretekao, stvorio je sasvim malu razliku, ali smo smo postavljali slična vremena, tako da mi je bilo teško da se vratim na čelo. Ipak sam imao odlična prolazna vremena u prvom i drugom sektoru. Želeo sam da pokušam da ga preteknem u poslednjoj krivini, to mi je bio istinski plan“, rekao je Maverik Vinjales i objasnio kako je promenio prvobitnu zamisao.
“Samo sam video sam da je Valentino napravio grešku. Tada sam iskoristio svoju priliku. Dao sam 200 odsto mogućnosti da bih mu pobegao i došao do pobede. Srećan sam što sam posle dve užasne trke došao do pobede. Imao sam i najbrži krug, što je takođe lepo“, zaključio je Vinjales dok je armija VR 46 navijača tugovala zbog Rosijevog debakla na Le Manu.

Izabrane vesti

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP)


tagovi

Valentino RosiMoto gpLe Mankakav pad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara