Foto: SAS
Foto: SAS

Vilagoš i Vučenović u finalu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 14:17

Srpske atletičarke prebacile potrebnu normu u disciplini bacanje koplja

Srpski atletičari nastavljaju da beleže izvanredne rezultate na Evropskom prvenstvu u Rimu. Nakon Angeline Topić koja se sinoć okitila srebrom u skoku uvis, danas su se posebno istakle naše bacačice koplja, Adriana Vilagoš i Marija Vučenović, koje su svojim nastupima obezbedile mesto u finalu.

Vučenovićeva je ostvarila fantastičan rezultat sa hicem od 59.90 metara, što je njen najbolji rezultat u sezoni, pokazavši time da je u vrhunskoj formi.

Izabrane vesti

"Presrećna sam. Ja sam sebi govorila da ću ući u finale i sebe sam zamišljala u finalu. Sada sledi oporavak i finale sutra uveče. Daću sve od sebe, poslednji put sam bila u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu 2018. godine, i evo sad 2024", rekla je Vučenovićeva.

Naše čudo od deteta, Adriana Vilagoš je takođe “očekivano” izborila svoje mesto u finalu bacanja koplja fenomenalnim rezultatom. Već u prvom hicu prebacila je kvalifikacionu normu daljinom od 60.57 metara, dok je norma iznosila 60.50 metara.

"Zadovoljna sam, to je bio cilj da što pre završimo današnje kvalifikacije. Naravno, bilo je malo stresno, ali sada sam srećna i malo opuštenija što sam ušla u finale. Sada je vreme da se odmorimo za finale i vidimo se sutra", rekla je Vilagoš.

Prolaz u borbu za medalju u istoj disciplini nije uspela da obezbedi Ivana Đurić koja je kvalifikacije okončala sa rezultatom od 50.23 metara. Takođe, svoj nastup u trci na 200 metara je neuspešno okončala Ivana Ilić, iako je sa vremenom od 23.49 sekundi ostvarila najbolji sezonski rezultat.

Finale u disciplini bacanja koplja je na programu sutra od 21:36h.


tagovi

atletikaAdriana Vilagoš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara