Miloš Grozdanić (©RK Dinamo Pančevo)
Miloš Grozdanić (©RK Dinamo Pančevo)

Veliko pojačanje Pančevaca: Grozdanić u Dinamu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 13:02

Povremeni reprezentativac Srbije pojačao ambiciozni tim Dragana Markovića

Dugo je Miloš Grozdanić vagao ponude posle odlaska iz Vojvodine sa kojom je osvojio četiri trofeja prošle sezone (EHF kup, Superligu Srbije, Kup i Svesrpski kup u Trebinju). Inostranstvo je bilo prioritet, ali na kraju je ostao u Srbiji. Iskusno levo krilo, povremeni reprezentativac naše zemlje, novi je igrača Dinama.

U Novi Sad je letos stigao Stefan Sunajko iz Pančeva, a u suprotnom smeru će Vrbašanin koji ima iskustvo igranja u Bundesligi u dresu Koburga. On će deliti minutažu na levom krilu sa starosedeocem Markom Perovićem.

Izabrane vesti

Dinamo je dobro počeo sezonu. Prošao je prvo kolo EHF kupa, eliminisao, doduše teže od očekivanog, italijanski Meran. Protivnik u narednoj rundi najslabijeg evropskog takmičenja je holandski Volendam.

18.45: (4,40) GOG Gudme (9,00) Vesprem (1,30)

U Superligi je doživljen na startu očekivani poraz od Vojvodine, ali su onda savladani Proleter i Crvena zvezda pre tri dana u Šumicama.

Grozdanić je šesti novajlija ove sezone. Pre levog krila koji je će narednog vikenda da bude na pripremama razvojnog tima Srbije pod komandom Tonija Đerone, u grad na Tamišu stigli su pivotmen Ilija Bogdanović, bekovi Radovan Ostojić, Stefan Ilić i Tunišanin Vael Trabelsi, dok je na golu došao junak pobede protiv Zvezde u trećem kolu šampionata Srbije, Nikola Ćirović.

Trener Dragan Marković ima znatno promenjeni tim u odnosu na prošlu sezonu. Otišao je najbolji igrač u prethodne dve sezone Danilo Radović koji je pojačao nemačkog drugoligaša Minden. Desni bekovi Milan Golubović i Aleksa Milošević su otišli u Vojvodinu, odnosno Dubočicu, a grad na Tamišu napustili su i levi/srednji bek Aleksa Jaćimovski (Jugović), levo krilo Stefan Sunajko (Vojvodina), pivotmeni Uroš Pavlović (Metaloplastika) i Borislav Urta (Crvena zvezda), kao i iskusni golman Obrad Ivezić.

Cilj Dinama je plasman među četiri najbolja tima u Srbiji i novi izlazak u Evropu.



tagovi

Miloš GrozdanićRK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara