Slavlje juniorki Srbije (©CEV)
Slavlje juniorki Srbije (©CEV)

Veliki uspeh juniorki: Srbija igra za evropsko zlato

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.09.22. | 20:50

Naše devojčice u polufinalu pregazile Poljsku - 3:0

Juniorke igraju za zlato u Skolju! Još jedna sjajna partija odvela je odbojkašice Srbije pravo u finale Evropskog prvenstva. Poljska je potpuno ponižena u polufinalu, posebno u drugom setu u kome je osvojila devet poena - 3:0 (25:21, 25:9, 25:18).

Naše devojčice su uhvatile sjajan zalet i ne zaustavljaju se. Ono što je najvažnije - obezbedile su medalju, samo ostaje pitanje da li će ona biti zlatna ili srebrna. Rival će biti selekcija Italije, koja je maksimalnim rezultatom srušila Holandiju. Finale je na programu u nedelju od 19.30.

Izabrane vesti

Odličan meč u polufinalu odigrala je Jovana Zelenović. Osvojila je 16 poena, od toga 13 iz napada, uz veoma dobru realizaciju - 62 odsto (21-13). Imala je i tri uspešna bloka.

Hena Kurtagić je pomogla sa 11 poena - pet iz napada i čak šest iz bloka. Aleksandra Uzelac je završila susret sa devet osvojenih poena.

Srpkinje su bile bolje u svim elementima - bloku, na servisu, prijemu, napadu... Ništa večeras nisu mogle da im pokvare Poljakinje.

Naš tim je sa prve pozicije ušao u polufinale, pošto je ostvario svih pet maksimalnih pobeda u grupi. Italija je u drugoj grupi bila prvolasirana sa 15 bodova i samo jednim izgubljenim setom.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE

1. kolo

Srbija - Švajcarska 3:0

2. kolo - nedelja

Rumunija - Srbija 0:3

3. kolo - ponedeljak

Srbija - Turska 3:0

4. kolo - sreda

Srbija - Hrvatska 3:0

5. kolo - četvrtak

Srbija - Holandija 3:0

POLUFINALE

Srbija - Poljska 3:0


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara