Davante Adams (AFP)
Davante Adams (AFP)

Veliki trejd Džetsa: Rodžers i Adams ponovo zajedno

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 16:34

Stari tandem za spas sezone Džetsa

Manje od 24 sata posle poraza od Bafalo Bilsa kod kuće (20:23), Njujork Džetsi povukli su veliki potez i trejdovali su za vajd risivera Davantea Adamsa. Posle dve sezone u Las Vegas Rejdersima, Adams se seli u Njujork gde će ponovo igrati sa jednim od najboljih kvoterbekova svih vremena Eronom Rodžersom.

Las Vegas Rejdersi su na leto 2022. godine trejdovali za Davantea Adamsa, kada su Grin Bej Pekersima poslali pika prve i druge runde za sjajnog hvatača koji je osam sezona igrao sa Eronom Rodžersom. Dali su mu Rejdersi petogodišnji ugovor vredan 140.000.000 dolara, od čega je 65.700.000 dolara bilo zagarantovano.

Izabrane vesti

Jedan od najboljih vajd risivera u NFL ligi se tako u Rejdersima ujedinio sa Derekom Karom, sa kojim je nastupao zajedno na univerzitetu Fresno Stejt. U prvoj sezoni sa Rejdersima je treći put zaredom bio u Ol-pro prvom timu, s obzirom da je imao 100 hvatanja za 1.516 jardi i 14 uhvaćenih pasova za tačdaun, što je bilo najviše u ligi u sezoni 2022/23. Pored Adamsa je blistao i Derek Kar, koji je posle šest sezona ponovo bio među najboljima u ligi, ali to Rejdersima nije pomoglo, s obzirom da su imali šest pobeda i 11 poraza. Kvoterbek je presedeo poslednje dve utakmice, kako se ne bi povredio jer je imao klauzulu u ugovoru da ako se povredi dobija garantovani novac.


To su učinili kako bi otpustili Kara nakon završetka sezone, a on je ubrzo potpisao za Nju Orleans Sejntse. Loše su počeli sezonu, imali su tri pobede i pet poraza, nakon čega su otkaz dobili glavni trener Džoš Mekdenijels i generalni menadžer Dejvid Zigler, koji su i doveli Adamsa u Rejderse. Antonio Pirs preuzeo je ekipu i završio sezonu sa osam pobeda i devet poraza, ali ništa se nije promenilo. Gardner Minšo je startni kvoterbek, ekipa nije ni blizu toga da bude ozbiljan kandidat za bilo šta, pa je doneta odluka da nema potrebe da imaju 31-godišnjeg Adamsa u timu, već da ga pošalju negde gde bi mogao da se bori za titulu. Džetsi su bili najzainteresovaniji i Adams i Rodžers su ponovo zajedno.

Posle bolnog poraza u derbiju Istoka AFC od Bafalo Bilsa, gde je Rodžers pri minusu od tri poena bacio intersepšn na dva minuta do kraja i "presudio" svom timu, Džetsi su povukli veliki i možda poslednji potez da stanu na noge i stvarno budu kandidati za Superboul ove sezone sa "Lošim čovekom" na kvoterbeku.

Rejdersi su za hvatačku zvezdu dobili pika treće runde na sledećem draftu, koji prema pisanjima NFL insajdera može da postane i pik druge runde u zavisnosti od toga kako Adams bude nastupao za njujorški tim.



tagovi

Njujork Džets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara