"Odbojkašice Srbije"
"Odbojkašice Srbije"

Velike devojke: Srpkinje prve u Južnoj Koreji

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.08.14. | 10:13

Naše odbojkašice slavljem protiv domaće selekcije (3:1) osvojile prvo mesto na turniru B grupe Gran prija

Odbojkašice SrbijeŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na turniru B grupe Gran prija 2014, pošto je u Hvaseongu (Južna Koreja) savladala domaćina turnira 3:1 (25:22, 26:24, 21:25 i 25:9).

Pred 5.030 gledalaca, izabranice selektora Zorana Terzića briljantno su završile učešće na turniru u Hvaseongu, jer su do prvog mesta na turniru došle u direktnom duelu sa Južnom Korejom koja je do ove utakmice imala maksimalnih šest bodova, dva više od Srbije.

Izabrane vesti

Našim odbojkašicama je bila neophodna pobeda od 3:0 ili 3:1, dok je domaćinu i poraz od 2:3 donosio prvo mesto.

Posle prva dva seta Srbija je imala maksimalnu prednost zahvaljujući, pre svega, boljoj koncentraciji u završnicama oba perioda.

Posle trećeg, međutim, pojavio se tračak nade za domaćina da bi, ipak, mogao da stigne do još jednog seta, samim tim i do prvog mesta na turniru.

Kvalitet je, ipak, bio ja strani srpske reprezentacije koja je u četvrtom setu demolirala rivala i zasluženo stigla do pobede.

Narednog vikenda Gran pri 2014 nastavlja se turnirom u Ankari. Već u petak 8. avgusta reprezentacija Srbije će igrati protiv Nemačke. Dan kasnije protivnik će joj biti Turska, a u nedelju 10. avgusta srpske odbojkašice odmeriće snage sa Dominikanskom Republikom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaGran priženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara