(©cev.eu)
(©cev.eu)

Velika pobeda TENT-a, jednom nogom je u polufinalu Čelendž kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 19:27

Obrenovčanke slavile u Rumuniji – 3:1

Napravio je TENT prvi korak ka velikom uspehu, ka plasmanu u polufinale Čelendž kupa!

Odbojkašice iz Obrenovca su kao gošće pobedile rumunsku Medžidiju i preostalo im je još da taj rezultat potvrde u revanšu na svom terenu – 3:1 (25:21, 25:22, 23:25, 25: ).

Izabrane vesti

Mladi tim TENT-a je odigrao besprekornu partiju u Medžidiji, iznenadio domaćina i smeši mu se senzacionalni uspeh, prolaz među četiri najbolja tima u takmičenju. Plan pred polazak u Rumuniju je bio da se ostvari rezultat koji bi držao nadu do revanša, pogotovo što je Medžidija sa svim pobedama došla do četvrtfinala. Ali, pulenke Vladimira Vasovića su igrale protiv svih prognoza.

U prvom setu Rumunke su imale prednost sve do finalnog dela. TENT je prvi put poveo sa 18:17, igralo se poen za poen do 21:20, kada su devojke iz Obrenovca došle i do dva razlike, a imale su posle toga dovoljno jake nerve da prednost sačuvaju do kraja, do osvajanja prvog seta.

TENT je bio taj koji je vodio tokom celog drugog seta, najveća razlika i to samo u jednom momentu je bila četiri poena (17:13). Medžidija je uspela da „zakuva“ u finišu, da izjednači na 18:18, pa ponovo na 21:21, ali mentalno su bile spremnije, jače devojke iz Srbije i serijom 3:0 su došle do 24:21, a onda i do drugog seta.

Do malog opuštanja je došlo u trećem delu meča, što su Rumunke iskoristile, pobegle na pet razlike (21:16) i uspele da osvoje set. Ali, do nekog velikog pada u igri TENT-a, čemu se domaćin nadao, nije došlo.

Tokom celog četvrtog seta tim iz Obrenovca je vodio, a kada je pobegao na 20:14 sve je bilo rešeno.

Blistala je reprezentativka Sara Carić, koja je donela 24 poena TENT-u, Mina Mijatović je dodala 14, Nataša Čikuc 11, a Saška Đurović deset.

Revanš će se igrati 3. februara u Obrenovcu.


tagovi

OK TentČelendž kupSara Carić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara