(©FIVB)
(©FIVB)

Velika pobeda Poljske! Turska neće braniti trofej, prvi put u istoriji bez polufinala LN

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.06.24. | 17:41

Nedovoljno i 39 poena Melise Vargas

Prvi put u nekom izdanju Lige nacija u polufinalu neće biti odbojkašica Turske! Ekipa Danijelea Santarelija je već danas sišla sa trona i neće braniti zlatnu medalju.

Za ispadanje šampionki pobrinule su se reprezentativke Poljske koje su se radovale posle pet dramatičnih setova - 3:2 (20:25, 25:22, 25:20, 19:25, 15:11).

Izabrane vesti

Sjajna borba viđena je danas u Bangkoku, u glavnoj ulozi je bila Melisa Vargas, koja je nanizala 39 poena - ali ovog puta njeno izdanje nije bilo dovoljno za pobedu. U pobedničkom sastavu najbolja je bila Magdalena Stišjak sa 17 poena.

Poljska će u polufinalu da se sastane sa Italijom, koja je eliminisala Ameriku - 3:0. Na drugoj strani kostura borbu za veliko finale će voditi Japan i Brazil.

Polufinalni dueli su na programu u subotu, dok će se u nedelju deliti medalje - igraće se finale i meč za bronzanu medalju.

Danas su Poljakinje početkom taj-brejka uspele da zaustave Vargas i Karakurt i tako dođu do nekoliko poena prednosti. Međutim, Melisa se nije predavala, vratila je Turkinje u život. Poljska je odbila i taj poslednji nalet rivala i kao i prošle godine plasirala se u polufinale.

Prošli put su Lavarnijive devojke uzele bronzu, a sada ćemo videti mogu li korak dalje.


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija Turskeženska odbojkaška reprezentacija PoljskeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara