Dušan Vasić (©Starsport)
Dušan Vasić (©Starsport)

Vaterpolo transferi: Radnički se pojačao iz Zvezde, Primorac vratio Matkovića, aktivni i Šapčani

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 13:07

Šesti potpis Kragujevčana

Mladost iz Zagreba je ‘preko noći’ sklopila dogovore sa desetoricom aktuelnih i(li) bivših hrvatskih reprezentativaca, namerila se da pokvari planove splitskom Jadranu i dubrovačkom Jugu, a isto važi i za Radnički u Srbiji. U Kragujevcu se pojačanja nižu kao na fabričkoj traci, ozbiljnog takmaca imaće Novi Beograd iduće sezone na domaćem frontu.

Kvarter strpskih reprezentativaca usidrio se u Kragujevcu. Redom su ozvaničeni Strahinja Rašović, golman Radoslav Filipović, Radomir Drašović i Petar Jakšić. Paraf na ugovor sa kragujevačkim klubom stavio je i crnogorski internacionalac Nikola Murišić, a najnovija akvizicija je Dušan Vasić.

Izabrane vesti

Radnički se pojačao iz Crvene zvezde, angažovao je reprezentativca Grzije. Dušan Vasić je rođen u Novom Sadu, pod srpskom zastavom je osvojio Svetski kup pre deset godina, da bi 2020. godine, po prelasku u Dinamo Tbilisi, promenio sportsko državljanstvo i zaigrao za selekciju sa Kavkaza.

“Nije bilo teško odlučiti se za Radnički. Već u prvom razgovoru sa direktorom i trenerom sam uvideo da se sprema nešto veliko i lepo, što Radnički kao klub i zaslužuje. Prevagnula je ogromna želja za napretkom što nam se svakako poklapa. Velikim delom je odluka inspirisana i time što ću raditi sa Urošem Stevanovićem, koga izuzetno cenim kao osobu i trenera. Klub kao što je Radnički zaslužuje da bude na najvišem mogućem mestu, kako u srpskom, tako i evropskom vaterpolu i to je ono čemu težim i ja lično. Pored tih ambicija, tu je i želja da igram u svojoj zemlji i pomognem srpskom klubu i našim igračima u razvoju i rezultatima. Kod kuće je najlepše”, poručio je Dušan Vasić.

Deo kragujevačkog sastava naredne sezone biće Valiko Dadvani. Gruzin ostaje u Radničkom.

“Nove saigrače poznajem poprilično dobro, sa nekima sam već radio, što u klubu, što u reprezentaciji. Na kraju krajeva tu je i moj saigrač iz Gruzije, Vato Dadvani i izuzetno mi je drago što ostaje. Sa sistemom Radničkog sam poprilično dobro upoznat, pogotovo kroz razgovore sa igračima. Sve je pozitivno u svim porama kluba, od rada sa mlađim kategorijama, sistema prve ekipe, do marketinškog dela na kraju krajeva, što me takođe izuzetno raduje”, podvukao je doskorašnji igrač Crvene zvezde.

Vicešampion Srbije je izrazito aktivan na tržištu, a prvi poslovi pali su i u Šapcu. Luka Pljevančić se iz Kragujevca preselio u grad na Savi, dok će ruski vaterpolista Nikita Krug i sledeće sezone biti deo tima. Produžio je saradnju.

Što se regiona tiče, pored zagrebačke Mladosti, zvučne transfere, za crnogorske uslove, napravio je Primorac. Kotorani su sačuvali okosnicu tima, destinaciju neće menjati srpski reprezentativac Nemanja Vico, kao ni Marko Mršić i Draško Brguljan. Iz Novog Beograda je stigao sidraš Savo Ćetković, potpisao je i Luka Murišić, a vratio se Dušan Matković.

Interesantan tim gradi kotorski Primorac za Ligu šampiona…


tagovi

Vaterpolo transferiVK RadničkiVK ŠabacVK PrimoracDušan VasićLuka PljevančićDušan MatkovićSavo Ćetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara