Juniorke Srbije (©CEV)
Juniorke Srbije (©CEV)

Vasović saopštio tim za Evropsko prvenstvo, juniorke u četvrtak putuju u Skoplje

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.08.22. | 14:00

Prvi meč na programu u subotu od 15.30 protiv Švajcarske

Dupli odbojkaški program za ljubitelje ovog sporta u Srbiji počinje u subotu. Dok se seniori budu borili na Svetskom prvenstvu, juniorke će voditi bitke na kontinentalnoj smotri. Izabranici Igora Kolakovića će od 20.30 igrati sa Ukrajinom na otvaranju šampionata u Katovicama, a devojke koje sa klupe Vladimir Vasović će nešto ranije - od 15.30 odmeriti snage sa selekcijom Švajcarske u Skoplju.

Selektor ženske selekcije u kojoj su igračice rođene 2004. godine i kasnije saopštio je spisak od 14 imena. Na njemu se nalaze dizači Nina Mandović (TENT, Obrenovac) i Elena Baić (Spartak, Subotica), korektori Jovana Zelenović (Jedinstvo, Stara Pazova), Anja Zubić (Partizan) i Anastasija Ivković (Sterija, Beograd), libera Stefana Pakić (TENT, Obrenovac) i Dina Župić (Novi Pazar), srednji blokeri Hena Kurtagić (TENT, Obrenovac), Iva Šućurović (Omladinac, Novi Banovci) i Maša Kirov (Beograd), primači servisa Aleksandra Uzelac (Železničar, Lajkovac), Ksenija Tomić (Partizan), Una Vajagić (Omladinac, Novi Banovci) i Bojana Popović (TENT, Obrenovac).

Izabrane vesti

Juniorke Srbije će igrati u grupi B u dvorani "Jane Sandanski" sa Turskom, Hrvatskom, Rumunijom, Švajcarskom i Holandijom. Dan posle uvodnog okršaja sa Švajcarskom čeka ih duel sa Rumunijom (18.00). U ponedeljak će se sastati sa Turskom, a u sredu sa Hrvatskom. Grupnu fazu će zatvoriti obračunom sa Holandijom od 18 časova.

U A grupi će igrati Severna Makedonija, Poljska, Italija, Slovenija, Grčka i Finska.



tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara