Nina Mandović (©CEV)
Nina Mandović (©CEV)

Vasović izabrao 12 putnica za Bansku Bistricu: Oporavila se Uzelac, fale Kurtagić i Zelenović

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 18:51

Juniorke će od 25. do 30. jula učestvovati na Evropskom olimpijskom festivalu mladih

Prvu letnju akciju juniorke Srbije imaće na Evropskom olimpijskom festivalu mladih. Takmičenje u Banskoj Bistrici počinje 25. i traje do 30. jula. Reprezentacija prvu utakmicu igra u ponedeljak od 11.30 protiv Italije, a u Slovačku će otputovati dva dana ranije.

Danas je selektor Vladimir Vasović saopštio spisak od 12 imena, koja će imati na raspolaganju na EYOF-u. Dizači koji će predstavljati Srbiju su Nina Mandović (TENT, Obrenovac) i Elena Baić (Spartak, Subotica), korektori - Ana Jaramazović (TENT, Obrenovac) i Anja Zubić (Partizan). libero - Stefana Pakić (TENT, Obrenovac), srednji blokeri - Iva Šućurović (Omladinac, Novi Banovci), Andrea Tomović (Crvena zvezda) i Maša Kirov (Beograd), primači servisa - Aleksandra Uzelac (Železničar, Lajkovac), Ksenija Tomić (Partizan), Vanja Ivanović (Železničar, Lajkovac), Una Vajagić (Omladinac, Novi Banovci).

Izabrane vesti

U odnosu na kvalifikacije za EP u sastavu nema dizača Ivone Lazović, korektora Jovane Zelenović - koja je igrala i za seniorsku reprezentaciju, a trenutno ima problema sa povredom, srednjeg blokera Hene Kurtagić (povreda). Aleksandra Uzelac je u timu posle oporavka od operacije koju je imala na vratu.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) je u saradnji sa Evropskim olimpijskim komitetom (EOC) postigla prošle godine sporazum o godištima odbojkašica i odbojkaša koji će igrati na Evropskom olimpijskom festivalu mladih 2022. Takmičenje je trebalo da se održi prošle godine, ali je odloženo zbog pandemije virusa korona. Pravo nastupa u Slovačkoj imaće igračice rođene 2004. i mlađe, odnosno generacija koja je osvojila bronzanu medalju na kadetskom EP 2020. u Podgorici.

U A grupi će igrati Rumunija, Poljska, Bugarska i Turska. Juniorke Srbije će u Banskoj Bistrici u 1. kolu u ponedeljak igrati protiv Italije od 11.30 časova. U drugoj rundi dan kasnije rival je Slovačka (16.30 časova), a u poslednjem u sredu će odmeriti snage sa Slovenijom od 11.30 časova.

Ženska reprezentacija Srbije igraće sedmi put na EYOF-u, a do sada je osvojila četiri srebrne medalje (Beograd 2007, Trabzon 2011, Utreht 2013. i Tbilisi 2015.). Pored toga, zauzela je 5. mesto 2009. u Tampereu i 4. mesto 2017. u Đeru.


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara