Marko Vasić (©Starsport)
Marko Vasić (©Starsport)

Vasićeva šuterska rapsodija u Kostolcu, novi poraz Metaloplastike

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 20:53

Partizan lako dobio Rudar u gostima sa 32:21, uz 10 golova iskusnog desnog krila. Dinamo iz Pančeva lakše nego što rezultat govori dobio dobio Metaloplastiku u Banatskom Karlovcu sa 27:24 u šestom kolu Super rukometne lige Srbije

Lider Super rukometne lige Srbije, Partizan, napravio je odličnu uvertiru pred start međunarodnog takmičenje i gostovanje luksemburškog Beršema u subotu na Banjici u prvom meču drugog kola EHF kupa. Četa Đorđa Ćirkvovića, iako bez pomoći povređenog najboljeg strelca lige Nikole Crnoglavca i bolesnog Iranca Saida Heidarirara, lako je pobedio Rudar u Kostolcu sa 32:21 u šestom kolu šampionata.

Nijednog trenutka se pitanje pobednika nije postavljalo. Raspucano je bilo desno krilo Marko Vasić, strelac 10 golova. Šansu je iskoristilo letošnje pojačanje crno-belih iz Vrbasa Radan Kovačević. Sin nekadašnjeg beka kluba iz Humske, Jovana, prvi put je igrao u dresu crno-belih (na dvojnoj registraciju brani boje Lavova) i postigao je tri gola, koliko su dali i Veljko Popović, Nemanja Jović i Luka Barjaktarović. Na golu je Nikola Zorić sakupio 11 intervencija.

Izabrane vesti

Kod Kostolčana, koji su jedini bez pobede i viđeni putnici za ispadanje, prošle sezone bek Partizana Nikola Kovačević je bio najefikasniji sa pet pogodaka, dok je Miloš Vuković imao 11 odbrana.

U derbiju šestok kola SRL-a nije bio neizvesnosti u sudaru Dinama i Metaloplastike u Banatskom Karlovcu. Pančevci su u finišu imali +8, ali su se opustili, pa je tim Davida Rašića ublažio poraz. Na kraju – 27:24 za ekipu trenera Nikole Janevskog. Šapčani su upisali četvrti neuspeh u šest kola, a prošle sezone su u 22 utakmice imali samo tri poraza.

20.45: (2,00) Sporting Lisabon (8,00) Fihse Berlin (2,10)

Blistalo je levo krilo Dinama Marko Perović sa devet pogodaka, dok se Boško Stanisavljević pet puta upisao u listu strelaca. Na golu je veteran Milan Kosanović imao 10 odbrana.

Metaloplastika nije imala raspoloženog pojedinca. Nije išlo na golu Darka Arsića, koji je sakupio samo tri odbrane, kao i Damjan Marjanvović. Četiri puta su mrežu domaćina zatresli Mateja Dodić, Filip Milovanović i Mirian Gavešalešvili.

I Dinamo i Metaloplastiku za vikend čeka Evropa, drugo kolo EHF kupa. U Šabac dolazi Krka koju s klupe vodi pomoćnik selektora Srbije Borisa Rojevića, Mirko Skoko, dok Pančevci putuje u Istanbul na megdan turskom prvaku Bešiktašu.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 6. KOLO

Sreda

Dinamo Pančevo – Metaloplastika 27:24 (12:8)

Rudar Kostolac – Partizan 21:32 (12:18)

Petak

19.00: Radnički Kragujevac – Vojvodina

Subota

19.00: Dubočica – Vranje

19.00: Jugović – Kolubara

Ponedeljak

18.00: Obilić – Crvena zvezda



tagovi

RK PartizanRukometna superligaRK Rudar KostolacRK Dinamo PančevoMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara