Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Vašaš pokosio srpske klubove u Evropi, posle Zvezde izbacio i Šabac

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 22:00

Tim Nemanje Ličanina nije bio ni blizu iznenađenja - 6:9

Slobodan Nikić bio je član generacije nepobedivih, jedno vreme najveći problem za najkvalitetnije svetske bekove, a danas izrasta u vrhunskog trenera. Žreb za Ligu šampiona nije mu bio naklonjen, Breša je na iskustvo eliminisala Vašaš, ali bi mađarski tim lako mogao da raskošnu trofejnu salu obogati evropskim peharom i napravi međukorak ka povratku u svetski vrh.

Vašaš gazi redom, plasirao se u polufinale Kupa Evrope i na tom putu eliminisao je dva srpska kluba. Prva žrtva u nokaut fazi bila je Crvena zvezda, druga Šabac. Ekipa Nemanje Ličanina nije bila ni blizu iznenjađenja, na krcatom gradskom bazenu olako je položila oružje - 9:6.

Izabrane vesti

Napravili su Šapčani istorijski rezultat plasmanom u četvrtfinale Kupa Evrope, ali u duelu sa mađarskim velikanom nisu bili konkurentni. Dvostruki evropski prvak eksploatisao je mane Šapčana, poklone oberučke prihvatao i brzo utišao domaće navijače. U šabačkoj košnici splasnula je atmosfera, Vašaš je već u trećoj deonici otklonio dileme oko prolaska dalje, a san domaćina ugasili su Sava Ranđelović i Ivan Nagaev.

Slobodan Nikić izvrsno koristi srpskog centealnog beka, daleko od toga da je Ranđelović u Mađarskoj puki defanzivni specijalista. U obe četvrtfinalne utakmice je igrao značajnu ulogu u napadu, uplivavanjima i šutem sa distance je remetio odbranu protivnika, i oba duela završio je pre vremena zbog faula.

Kvalitetom Vašaš pripada Ligi šampiona, a i Sava Ranđelović. Uostalom, kompletan mađarski tim odudara od drugorangiranog takmičenja i čudo bi bilo da na kraju ne podigne trofej kada u ekipi ima asove poput Ivana Nagaeva, Akoša Konarika, Tamaša Mezeija...

Šabac nije bio u stanju da mu se suprotstavi, stalno je kaskao u revanšu, a trebalo je da nadoknadi šest golova. Ruski vaterpolista Ivan Nagaev i Sava Ranđelović su domaćinu ubijali i najmanji momentum, bili su najefikasniji sa dva gola, dok je kod Šapčana prva violina, kao i u Budimpešti, bio Ognjen Stojanović.

LEN KUP EVROPE - ČETVRTFINALE (REVANŠI):

Sreda

Oradea - Panionios 19:15 /prvi meč 5:10/

Savona - Turkoan 13:10 /prvi meč 8:5/

Šabac - Vašaš 6:9 /prvi meč 4:10/

Trst - Solnok 11:10 /prvi meč 13:12/


tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVašaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara