Vanja Savić
Vanja Savić

Užičanke sve kompletnije, Vanja Savić prva lasta

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.08.24. | 10:44

Jedinstvo rešilo pitanje korektora

Mlada odbojkašica Vanja Savić se posle tri godine provedene u inostranstvu vratila u Srbiju i pojačala Jedinstvo iz Užica.

Najavila je bivša reprezentativka i sportska direktorka višestrukog šampiona naše države Vesna Čitaković Đurišić u razgovoru za Mozzart Sport da je sastav Jedinstva za povratničku sezonu u Superligu gotovo kompletiran, odnosno da bi uskoro trebalo i zvanično da budu predstavljane nove igračice. U međuvremenu se to i dogodilo, pa je sada poznato da je prvo pojačanje 22-godišnja korektorka Vanja Savić.

Izabrane vesti

Svojevremeno jedna od najvećih odbojkaših nada ne samo u Srbiji, nego i u Evropi, na taj način se vratila u otadžbinu. U protekle tri sezone nastupala je u Francuskoj, u redovima Volero Le Kanea.

Karijeru je počela u Slobodi iz Čačka pod nadzorom trenera Radovana Majstorovića, dok je punu afirmaciju krenula da stiče selidbom u Staru Pazovu po završetku osnovne škole. Prvo se kalila u Omladincu, koji ujedno predstavlja razvojni pogon Jedinstva, a potom je strateg Jovo Caković procenio da je zrela i za seniorski sastav.

Potencijal je pokazala i u reprezentaciji Srbije pre tri leta. Savićeva je tada bila članica podmlađene i kombinovane ekipe koja je u Ligi nacija u Riminiju zauzela 13. poziciju.

Piše: Uroš SELENIĆ


tagovi

Vanja Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara