Đurović rešetao, Zvezda otvorila Topličaninu vrata druge lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 19:55

Crveno-beli sigurnom igrom u drugom poluvremenu slomili otpor sastava Zlatka Petronijevića - 26:20

Crvena zvezda ima minimalne šanse da se u finišu sezone domogne plej-ofa Superlige, ali je ekipa Ratka Đurkovića očigledno odlučna da igra na maksimalan način sve dok postoji i najmanja mogućnost da se stigne do četvrtog mesta. To je na svojoj koži osetio Topličanin, koji je doživeo još jedan fatalan udarac u borbi za opstanak u elitnom rangu rukometnog takmičenja - 26:20 (12:11).

Najzaslužniji za pobedu domaćeg tima bio je raspucani srednji bek Mirko Đurović, koji je bio najefikasniji igrač meča sa osam postignutih golova. Pet pogodaka dao je Uroš Simić, a četiri Ivan Horvat. Kod gostiju iz Prokuplja najraspoloženiji je bio Željko Peić Tukuljac sa sedam golova, doduše iz 15 pokušaja, dok se četiri puta u strelce upisao Nikola Antić.

Izabrane vesti

Đurkovićev tim je utakmicu prelomio sredinom drugog poluvremena, kada se odvojio na četiri gola prednosti (21:17) i onda na prilično siguran način prelomio utakmicu kraju. Crvena zvezda je u drugom poluvremenu ubrazala ritam i povećala efikasnost, a sa druge strane i odigrala znatno čvršće u odbrani, za šta sastav Zlatka Petronijevića nije imao adekvatan odgovor.

Crveno-bele narednog vikenda očekuje derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu, a do kraja sezone i obračuni sa Proleterom, Kikindom i Obilićem. Topličanin takođe igra sa Vojvodinom, ali sredu, a potom slede obračuni sa Dubočicom, Metaloplastikom i Proleterom.

SUPERLIGA, 22. KOLO:

Petak:

Crvena zvezda - Topličanin

Subota:

17.00 Radnički Kragujevac - Dinamo Pančevo

18.30 Metaloplastika - Dubočica

19.00 Jugović - Obilić

19.00 Rudar Kostolac - Kikinda

19.00 Šamot - Proleter

Nedelja:

18.00 Partizan - Vojvodina



tagovi

RK Crvena zvezdaRK Topličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara