Đula Mešter (OSS)
Đula Mešter (OSS)

Đula Mešter predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 15:56

Vesna Đurišić i Jelena Nikolić potpredsednici

Nakon odlaska Zorana Gajića na funkciju ministra sporta u Valdi Srbije, Odbojkaški savez Srbije je morao da pronađe novog predsednika i našao ga je u svojim redovima. Ispoštovana je hijererahija pa je od dana sprosavljeni reprezentativac Đula Mešter prvi čovek srpske odbojke.

Mešter, dosadašnji prvi potpredsednik OSS, izabran je jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS, održanoj u beogradskom hotelu “M”. Skupštini OSS prisustvovalo je 49 od 50 delega

Izabrane vesti

Đula Mešter je potom predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić prvi potpredsednik, a Petar Bogunović i Vesna Đurišić potpredsednici. To je ujedno i sastav predsedništva OSS.

Novi predsednik je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora OSS.

Predsednik kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OSS izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028. godine.

Đula Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik.

Jedan je od naših najboljih odbojkaša svih vremena. U toku bogate karijere osvojio je 12 medalja sa reprezentacijom: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama (2000. i 1996), srebro na Svetskom prvenstvu (1998), bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996) i Svetskom Kupu šampiona (2001), srebro (2003) i dve bronze (2002. i 2004) u Svetskoj ligi, zlato (2001), srebro (1997) i dve bronze (1995. i 1999) na Evropskim prvenstvima.

Igrao je za klubove u Italiji i Grčkoj, a u domaćem prvenstvu za Spartak i Vojvodinu, sa kojom je 1996. godine osvojio treće mesto u Kupu šampiona.

Mešter je bio predsednik SD Spartak iz Subotice, a na mesto potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije izabran je 2016. godine. Na mesto prvog potredsednika OSS postavljen je 2019, dok je danas izabran za četvrtog predsednika u istoriji Odbojkaškog saveza Srbije.


tagovi

Đula Mešterodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara