FOTO: RK Vardar 1961 / Denis Dukovski
FOTO: RK Vardar 1961 / Denis Dukovski

Đukić posle tri godine napustio Vardar, sledeća destinacija je Bukurešt?

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.06.24. | 18:10

Srpsko krilo želja je rumunskog rukometnog šampiona

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Aktuelni srpski rukometni reprezentativac Darko Đukić (29) menja sredinu. Krilo nije produžilo ugovor sa makedonskim Vardarom 1961 i tražiće novi klub, a kao nova destinacija pominje se Dinamo iz Bukurešta.

Izabrane vesti

Ambiciozni klub nastavlja sa ulaganjima i nakon nastupa na F4 turniru u EHF Evropskoj ligi, u novoj sezoni očekuje da će preko „vajld karta“ biti deo Lige šampiona. Želja uprave je Darko Đukić, koji se vidi kao iskusan igrač i pojačanje na krilnoj poziciji.

Srpski rukometaš je imao uspešne nastupe u Skoplju za ekipu Vardara, gde nastupao od 2021. godine. Prethodno je bio i u portugalskom Sportingu, beloruskom Meškov Brestu, poljskom Kjelceu, turskom Bešiktašu, makedonskom Metalurgu, kao i Železnicar iz Srbije.

Dinamo Bukurešt čeka ozvaničenje novog trenera, jer je Španac Ćavi Paskval napustio klupu i preuzeo Vesprem. Kao novo ime u rumunskom šampionu pominje se David Dejvis Kamara, sa kojim je Đukić radio u Skoplju, u redovima Vardara.

Ukoliko Đukićev prelazak u Bukurešt bude potvrđen, on će biti drugi Srbin u timu u kojem igra i golman Vladimir Cupara, koji ima ugovor do 2026. godine.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

darko đukićRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara