Dragan Đukić (©Reuters)
Dragan Đukić (©Reuters)

Đukić opet u Tatabanji, ugovor do 2026.

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.01.24. | 13:36

Iskusni srpski stručnjak napustio AEK i potpisao dvoipopogodišnji ugovor sa mađarskim timom

Povratak na mesto uspeha. Kratko je trajala avantura Dragana Đukića na klupi grčkog šampiona AEK-a. Posle samo tri i po meseca saradnje sa crno-žutima iz Atine, rođeni Aranđelovčanin se vratio u Tatabanju, poslednjih godina treći klub po kvalitetu kod naših severnih suseda, iza dominantnih Vesprema i PIK Segeda.

Đukić je potpisao dvoigpogodišnji ugovor sa timom koji je predvodio u drugom delu sezone 2021/2022, kada je zamenio Vladana Matića na klupi. Sa Atinjanima Đukić nije uspeo da izbori Top 16 fazu Lige Evrope, a ni Tatabanja se nije proslavila u drugorangiranom evropskom takmičenju, bila je treća iza Sportinga iz Lisabona i rumunske Konstance.

Izabrane vesti

Đukić je u bogatoj karijeri sedeo na klupama velikog broja klubova. Između ostalih bio je trener Crvene zvezde, Pik Segeda, Vardara, ĆSM Bukurešta, Makabi Tel Aviva… Bio je bio selektor Jordana, Makedonije, Švajcarske, Velike Britanije, Crne Gore, a poslednji reprezentativni angažman imao je u Izraelu koji je vodio do prošle godine.

Posle prvog dela sezone Tatabanja je na trećem mestu u šampionatu Mađarske sa skorom od devet pobeda i četi poraza. Lider je Vesprem sa svih 13 trijumfa, dok jedan neuspeh ima PIK Seged. Boje Tatabanje do ove zime je branio nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Obradović koji je prošlog meseca pojačao Partizan.


tagovi

Dragan Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara