Dragan Đukić (©Reuters)
Dragan Đukić (©Reuters)

Đukić na klupi grčkog šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 20:15

Iskusni srpski stručnjak zameniće Aleksandrosa Alvanosa na kormilu rukometaša AEK-a

Grčki šampion AEK posle jedne utakmice u novoj sezoni smenio je Aleksandrosa Alvanosa sa kormila, a atinske žuto-crne predvodiće srpski stručnjak Dragan Đukić. Iskusni trener vodio je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj selekciju Izraela, sa kojom nije uspeo da se domogne šampionata Starog kontinenta.

Nekadašnji trener Crvene zvezde vraća se klupskom angažmanu, a poslednji tim koji je vodio bila je mađarska Tatabanja u sezoni 2021/2022. On je bio i selektor Švajcarske i Crne Gore, kao i Velike Britanije koju je vodio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Izabrane vesti

U bogatoj karijeri bio je i trener PIK Segeda, rumunskog ženskog tima ĆSM Bukurešta, Makabi Tel Aviva...

Pre svega, imam samo reči hvale da kažem i da izrazim poštovanje za sve što je Aleksis Alvanos postigao poslednjih godina. Skidam mu kapu i želim mu puno sreće u nastavku karijere. Toliko je dao grčkom rukometu i zaista verujem da će nastaviti da doprinosi tome. Nije vreme za velike reči, sezona je tek počela. Svaka utakmica će biti test ko smo kao tim i od čega smo napravljeni. Ono što mogu da obećam je da ćemo se truditi da budemo bolji kao tim i da možemo da budemo jači ako svi idemo u istom pravcu: uprava, stručni štab, igrači, navijači. Znam gde dolazim i šta me čeka“, rekao je Đukić za sajt kluba.

AEK je prošle sezone vratio krunu u svoje vitrine, posle pobede nad ljutIm rivalom Olimpijakosom sa 3:2 u finalnoj seriji plej-ofa. Atinjani će, kao i srpski šampion Vojvodina, narednog meseca igrati grupnu fazu Lige Evrope, drugorangiranog evropskog takmičenja.



tagovi

Dragan Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara