Aleksandar Rakić (©AFP)
Aleksandar Rakić (©AFP)

UFC 308: Prilika da Aleksandar Rakić postane izazivač za titulu

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.24. | 08:01

Srpski MMA borac se večeras u Abu Dabiju negde oko 21.00 u poluteškoj kategoriji sastaje sa Magomedom Ankalajevim. Dagaestanac je očigledan favorit, dok naš borac iza sebe ima dva teška poraza, ali u sebi i nepresušnu veru u uspeh

Nema Aleksandar Rakić previše razloga da preti pred početak dugo iščekivane UFC 308 priredbe koja će se održati večeras u Abu Dabiju. Srpski MMA borac će ponovo u oktagon, samo šest meseci posle poslednje borbe u kojoj je nokautom izgubio od Čeha Jiržija Prohaske. Sada će ispred sebe imati još opasnijeg protivnika, Dagaestanca Magomedova Ankalajeva i još veći ulog pošto bi pobednik mogao da postane prvi izazivač Aleksa Pereire za titulu u poluteškoj kategoriji.

Njihov meč je treći po redu u glavnom programu koji počinje oko 20.00 časova po srednjeevropskom vremenu što znači da bi Rakićeva borba mogla da počne negde oko 21.00. Glavna poslastica biće borba za titulu u perolakoj kategoriji u kojoj će šampion Ilija Topurija udariti na Maksa Holoveja, jednog od najzabavnijih boraca u UFC promociji. Za one koji bi to želeli da uživo isprate, obezbeđen je direktan prenos na SK Fight.

Izabrane vesti

Niko nema sumnje da će to biti pravi spektakl i "tuča" do poslednjeg daha, kao i sunaslovna borba u kojoj će se u srednoj težinskoj kategoriji sresti Robert Vitaker i Kamzat Čimajev. I taj duel, kao i ovaj između Rakića i Ankalajeva je duel za prvog izazivača.

"Magomed je najverovatnije najsvestraniji borac u našoj kategoriji izuzimajući mene. Očekujem pravu MMA borbu – pokušavaće udarcima, rvanjem, ali uradio sam ‘domaći zadatak’. Prošao sam ‘pakao’ prethodnih nedelja, sve sam uradio da imam odgovor na bilo šta što on ponudi. Magomed se bori iz kontragarda, a ja sam imao sparing-partnere vrhunskog kvaliteta koji su kontraši. Non-stop na snimcima i društvenim mrežama gledam borbe konvencionalnih i kontragardova – šta je dobro, a šta ne. Ovo je verovatno bio moj najteži ‘trening kamp’ i fizički i mentalno“, rekao je Rakić pred borbu karijere.

Prethodna dva nastupa za Srbina rođenog u Beču su završeni nesrećno - porazima od nekadašnjih UFC šampiona. Protiv Jana Blahoviča se isprečila povreda kolena, dok je protiv Prohaske, Rakić još bio pod terapijom antibioticima zbog infekcije stafilokoka u laktu.

"Srećan sam jer mi je UFC pružio priliku da se borim protiv drugorangiranog izazivača. Jedno vreme su kružile glasine da će se Ankalajev boriti protiv Pereire. Odmah sam prihvatio. Znate li zašto su me izabrali da nastupim ovde? Zato što sam pružio dobru predstavu na UFC 300 protiv Prohaske“, uveren je Rakić koji u karijeri ima skor od 14 pobede i četiri poraza.

Ankalajev sa druge strane je na 18-1-1, a u poslednjoj borbi sredinom januara je srušio Džonija Vokera nokautom u drugoj rundi. Ankalaev je rođen u Mahačkali, pripada narodu Avara koji su poznati kao izuzetni u borilačkim veštinama. Ipak, način borbe mu se dosta razlikuje od njegovih sunarodnika. Iako je, očekivano, sjajan u parteru, nimalo ne beži od borbe u stavu o čemu svedoči i podatak da je svih deset dosadašnjih nokauta ostvario udarcima, a ne davljenjem ili polugom.

Jedini poraz u dosadašnjoj UFC karijeri je upisao još 2018. godine od Pola Krega, a od tada se profilisao kao jedan od najboljih boraca u poluteškoj diviziji, i definitivno glavni izazivač za šampionski pojas.

Sada je na Rakiću da mu stane na put i konačno krene po titulu.

GLAVNI PROGRAM UFC 308

Glavna karta

Ilija Topurina - Maks Holovej, perolaka kategorija

Robert Vitaker - Kamzat Čimajev, srednja kategorija

Magomedov Ankalaev - Aleksandar Rakić, poluteška kategorija

Leron Marfi - Den Idž, perolaka kategorija

Šarabutdin Magomedov - Armen Petrosjan, srednja kategorija


tagovi

mmaAleksandar Rakićborilački sportoviUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara